Artist Talk - Josip Drdić: Mrtvi kut (Rip Angle)

Izložba Mrtvi kut (Rip Angle) umjetnika Josipa Drdića, čije smo otvorenje u Laubi – Kući za ljude i umjetnost najavili ranije, slučajan je rezultat putovanja jednog samovoljnog zeca aktivističke agende. Izloženi radovi nastali su u suradnji s Bugom Kranželić i Leonardom Lukincem, a rezultat su nekoliko javnih akcija na zagrebačkim muzejima i galerijama.

U sklopu izložbe 29. listopada 2020. godine održan je i razgovor s umjetnikom (artist talk) koji su moderirale Kulturfluxova novinarka Mihaela Zajec i Laubina Dina Kamber, a kroz koji su Josip Drdić i Buga Kranželić približili koncept rada, proces njegova izvođenja, kritiku globalizma i muzejskih institucija te problem vandalizma i javne/participativne umjetnosti općenito. U razgovoru kojeg donosimo, Drdić objašnjava kontinuitet rada s ranijim projektima, ulogu rastera, virtualnosti i mrtvoga kuta („pad u zečju rupu“), trap glazbe te referenci na povijesne i teorijske točke s kojima rad korespondira.

Razgovoru s umjetnikom prethodila je projekcija dokumentarnog video-materijala snimljenog za izvođenja akcija kojega u sklopu izložbe možete pogledati do utorka 10. studenoga 2020. godine.

 


Facebook događaj izložbe
Josip Drdić, Mrtvi kut (Rip Angle), Lauba – Kuća za ljude i umjetnost, 27. 10. - 10. 11. 2020.
Poveznice
Moglo bi te zanimati