VGA 03 – otvoren poziv za izlaganje

Povratak iz virtualnih u realne izlagačke prostore

Nakon prošlogodišnje virtualizacije umjetničkoga polja ove se jeseni Virtualna galerija akademija vraća u fizičke prostore. Naime VGA otvorila je natječaj za izlaganje na trećemu izdanju skupne izložbe u čak četirima gradovima.

Podsjetimo, inicijativu VGA pokrenuli su studenti za studente kako bi se stvorio zajednički i otvoreni prostor za sve koji se na različite načine bave umjetnošću. Ideja projekta jest uspostaviti zajednicu različitih sudionika umjetničkoga studentskog svijeta i povezati pojedince neovisno o mjestu stanovanja ili studiranja. U kontekstu izložbe to se naglašava omogućavanjem studentima da vlastita djela pokažu izvan svojega uobičajenog locusa, točnije u četirima partnerskim galerijama diljem Hrvatske, koje će ponuditi presjek studentske scene te upoznati publiku s nekim novim imenima.

Ekipa VGA s vremenom je rasla, prikupila nove kolege i kolegice, ali se odrastanjem i oprostila s nekim starima. Za ovu je godinu raspisala novi poziv na izlaganje, na koji se zainteresirani mogu prijaviti do nedjelje, 17. listopada 2021. godine. Na prijavu su pozvani studenti i studentice umjetničkih usmjerenja na hrvatskim sveučilištima, kao i kolege i kolegice koji su diplomirali u tekućoj kalendarskoj godini. Natječaj je otvoren svim medijima i izričajima te nije postavljena koncepcija ili tema na koju izlagači ili izlagačice trebaju odgovoriti, a moguće je prijaviti pojedinačne radove ili ciklus radova.

Prijave se zaprimaju putem Google obrasca do 17. listopada. Organizatori osiguravaju transport i postav radova, dizajn i tisak deplijana, ali i promociju izložbe u kojoj će sudjelovati i portal Kulturflux, čiji će novinari dodatno predstaviti izlagače. Izložba će se istovremeno otvoriti u ponedjeljak, 22. studenoga, a trajat će do utorka, 30. studenoga 2021. godine u četirima galerijama: Galeriji Knifer (Osijek), Galeriji kluba Kocka (Split), Galeriji SKC (Rijeka) i u Galeriji Siva (Zagreb).

Virtualna galerija akademija dostupna je za sva pitanja putem e-mail adrese: virtualnagalerija1@gmail.com.


Facebook događaj VGA 03
Instagram profil Virtualne galerije akademija
Poveznice
Moglo bi te zanimati