VGA 02 - poziv za izlaganje

Drugo izdanje izložbe Virtualne Galerije Akademija u četiri hrvatska grada

Virtualna Galerija Akademija kontinuirani je projekt kojeg su osmislili i kreirali studenti s inicijativom promoviranja rada, decentraliziranja i povezivanja studentske kulturno-umjetničke scene, a kojeg smo podrobnije predstavili prošle godine, uoči inicijalne izložbe VGA 01. Prelazak virtualne galerije u stvarnost kako bi se ispitao odnos digitalnosti i zbilje propituje se i ove godine izložbom VGA 02, za koju je nedavno raspisan poziv za izlaganje.

Skupna izložba studentskih radova simultano će se održati u razdoblju od 14. do 20. prosinca 2020. godine u četiri hrvatska grada: u Klubu Jadran (Rijeka), Galeriji Knifer (Osijek), Klub Zoni (Split) te Galeriji Prozori (Zagreb). Na prijavu su pozvani svi studenti/ce umjetničkih akademija u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu, kao i oni koji su diplomirali u tekućoj kalendarskoj godini.

Zbog trenutnih okolnosti, izložbe u pojedinim gradovima održat će se kao jedinstvena virtualna izložba u fizičkim prostorima kroz koju će radovi biti predstavljeni u formi fotografije i/ili videa. Tako će radovi biti prikazani putem cjelovite projekcije koja će na granici unutarnjeg i vanjskog izložbenih prostora navedenih gradova istovremeno povezivati klasične zatvorene galerijske prostore te zadirati u javne prostora grada, te time uključiti i slučajne promatrače. Projicirane umjetničke radove pratit će tekstualni opis, odnosno sadržaj kojim će novinari/ke našega portala Kulturflux prethodno predstaviti umjetnike/ce i njihov rad.

Natječaj je otvoren do nedjelje 29. studenog, dok će rezultati biti objavljeni do utorka, 1. prosinca 2020. godine. Prijave se zaprimaju putem poveznice, a detalji o prijavi, osiguranom sadržaju i kontakte organizatora mogu se pronaći na Facebook događaju natječaja.


Virtualna Galerija Akademija (IG: @vgakademija, e-mail: virtualnagalerija1@gmail.com)
Facebook događaj (rok: 29. studenog 2020.)
Poveznice
Moglo bi te zanimati