Izložba Petre Brnardić 'Fatamorgana' u Galeriji Siva

U četvrtak, 9. svibnja 2019. godine u 20 sati Autonomni kulturni centar Attack u prostoru Galerije Siva otvara izložbu Fatamorgana umjetnice Petre Brnardić. Izložbu se može pogledati do 15. svibnja svaki dan osim nedjelje u razdoblju od 17 do 20 sati.

Svestrana umjetnica istražuje teme identiteta i njegove fluidnosti, seksualnosti, feminizma, mitologije i religije u kontekstu raznolikosti emocionalnih i mentalnih stanja. Inspirirana je fetišima i tabuima, paranormalnim fenomenima, ezoterijom i okultnim te njihovim ukazanjima u pop-kulturi i povijesti. Istražuje snove i podsvjesno, kao i fenomenologiju alter-ega i fragmentiranog, multipliciranog sebstva, koristeći sirovi, intimistički i nemilosrdno dubinski, penetrativan (samo)analitički pristup.

Njezini kolaži u raspojasanosti, ekstatičnom deliriju i odabiru tema i simbolike nalikuju karnevalu ili magijskim obredima, gdje se zazorni i zastrašujući elementi miješaju s razigrano-grotesknima, i gdje sve, kao u kakvom uzavrelom kotlu suvremene vještice, vrvi od divljih i noćnih životinja kao simbola životnih opasnosti što vrebaju iza svakog ugla, dvojbi i fobija, te panike pred milijunskim izborima i bezbrojnim informacijama.


Petra Brnardić rođena je u Zagrebu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti. Bavi se slikarstvom, crtežom, fotografijom, kolažem, instalacijom, animacijom, multimedijom i ostalim vidovima vizualnih umjetnosti te ilustracijom i pisanjem. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu.