U duhu prijateljstva: performans umjetnika Dejana Gotića u galeriji Garaža Kamba

Nadolazeći petak, 26.05.2023. godine, označit će jedan od vrlo zanimljivih, i svakako must-see događanja u Zagrebu. Radi se o performansu umjetnika Dejana Gotića pod naslovom Prijatelj 1.0. koji će se održati u galeriji Garaža Kamba (Ilica 37) s početkom u 20 sati.

 

Svjesni smo da će većina nas izabrati opuštenu atmosferu, društvo bez pritiska i neopterećene razgovore. E pa upravo to nemojte očekivati od Dejana Gotića, koji će vas dovesti u dosta intrigantnu situaciju.

Prolazeći kroz dan stvaramo raznorazne interakcije, neke iskrene, neke automatizirane. Naše ponašanje u društvu često je oblik glume, i to ne nužno svjesne. Može se reći da je društvo pozornica na kojoj svi igramo neke uloge. U svijetu tih društvenih uloga, često se susrećemo s površnim odnosima i lažnom ljubaznošću. Imamo li zapravo prave prijatelje, ili se sve ipak svodi na automatizirane reakcije kako bi nas društvo lakše prihvatilo?

 

Upravo nam to želi obrazložiti Dejan Gotić svojim performansom Prijatelj 1.0.

Stoga, ukoliko ste zainteresirani za otkrivanje novih perspektiva, pozivamo vas da nam se pridružite. Ova umjetnička izvedba pružit će nam priliku da zaronimo u razmišljanje o društvu u kojem živimo, našem ponašanju i vrijednostima koje njegujemo.

 

Više informacija o izložbi možete pronaći na Facebook događaju , a Vizuali su ustupljeni od strane galerije Garaža Kamba.