Treće izdanje SlavConf. u Bugarskoj u znaku "Prosvjetljenja"

Međunarodna konferencija o karijeri i kreativnom razvoju u Sofiji

Nakon dva uspješna i zapažena SlavConf.-a, godišnje međunarodne konferencije o karijeri i kreativnom razvoju, sofijska istoimena organizacija najavila je i ovogodišnje, treće izdanje konferencije koje će se održati 25. i 26. listopada 2019. godine u Auli Magni Sveučilišta „Sv. Klement Ohridski“ u Sofiji u znaku „Prosvjetljenja“.

SlavConf. će kroz dva dana predavanja, panela i radionica renomiranih stručnjaka i uspješnih poduzenika u sferi humanistike i umjetnosti nastaviti razvijati svoje središnje ciljeve – održavanje veze između sveučilišta i poslovanja, poticanje razvoja i inovativnosti u humanistici i kulturi, proširivanje mogućnosti stažiranja i zaposlenja studenata i diplomanata humanistike te osnaživanje želje za stvaranjem. Konferencija je namijenjena srednjoškolcima, studentima (preddiplomskog, diplomskog i postdiplomskog studija), nastavnicima, zaposlenicima fakulteta, organizacijama i menadžerima.

Predavanja na Konferenciji obuhvaćaju raspon tema od (samo)zaposlenja u novinarstvu, scenaristici, kinematografiji, filologiji, izdavaštvu, prevoditeljstvu, odnosima s javnošću, zaštiti baštine, obrazovanju, digitalnim medijima (content creating, community management), do onih u turizmu, tržištu umjetnina i dr.

S obzirom na širi opseg djelovanja, SlavConf. predstavlja platformu za organizaciju događanja i inicijativa koje ujedinjuju pojedince zainteresirane za umjetnost, kulturu, humanističke znanosti i poslovanje, a koju su kao studenti Sveučilišta u Sofiji osnovali Atanas Neychev i Lilia Ivanova u svibnju 2017. godine. Projekt i njegovi osnivači nominirani su za nekoliko lokalnih i međunarodnih nagrada (Young European of the Year 2018, Quality Label Award of Sofia University 2018 i dr.) te su prepoznati kao jedna od vodećih inicijativa mladih na sofijskom sveučilištu.

Događaji okupljaju zajednicu kreativnih ljudi koji teže razvijanju svojih sposobnosti i zapošljivosti, a kojima se kao primjer mogućeg zaposlenja predstavljaju uspješne organizacije, institucije, tvrtke i njihovi voditelji. Međunarodna konferencija održava se na godišnjoj bazi, dok se praktične radionice (SWOT analize, fotografije i dokumentaristike, filmske kritike, scenaristike, turističkih vodstava...) i tematski sastanci organiziraju tijekom cijele godine.


SlavConf. – Enlightenment, 25. – 26.10.2019., Aula Magna, Sveučilište „Sveti Klement Ohridski“, Sofija, Bugarska

SlavConf. – Web | Facebook | Facebook event

Poveznice
Moglo bi te zanimati