„Sve je to igra?“ Ljiljane Mihaljević u Galeriji Galženica

Galerija Galženica započinje programsku godinu samostalnom izložbom slikarice i multimedijalne umjetnice Ljiljane Mihaljević. Izložba naziva „Sve je to igra?“, koja će pokazati presjek autoričina 20-godišnjeg rada, otvara se u petak 6. ožujka 2020. u 19 sati, te će se moći pogledati do 4. travnja.

Riječ je o izložbi umjetnice širokog medijskog raspona koja njeguje „konceptualni pristup u izboru i prikazu odabranih „tema“ i motiva iz leksikološkog, kulturalnog i povijesno-umjetničkog vokabulara“. Mihaljević se nerijetko bavi „strukturom jezika i strukturom slike kao „logičkom formom“, propitujući odnose između jezika i svijeta, forme i sadržaja slike“, na što upućuje i sam naslov izložbe.

„Sve je to igra?“ predstavit će i radove koji do sada nisu bili dostupni domaćoj publici, a velikogorička veza Ljiljane Mihaljević, koja je radila u POU prije odlaska na umjetnički studij, zaokružena je kustostvom Radovana Vukovića, prvog voditelja Galerije Galženica.


Ljiljana Mihaljević, Sve je to igra?, Galerija Galženica, 6.3.-4.4.2020.
Više informacija na: Facebook događaj izložbe, mrežne stranice Galerije Galženica
Ljiljana Mihaljević akademska je slikarica i multimedijalna umjetnica. Diplomirala je na Accademia di Belle Arti, Sveučilišta u Firenci, Italija. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Boravila je na studijskim i rezidencijskim programima u New Yorku, Parizu, Berlinu, Leipzigu. Izlagala je na više desetaka samostalnih i grupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Njeni tekstovi o suvremenoj umjetnosti objavljivani su u Večernjem listu, Zarezu, Konturi te internetskim portalima poput Index.hr i Slavonija.info. Od 2009. volonterski radi s djecom s posebnim potrebama u vidu radionica s elementima art terapije. Živi i radi u Zagrebu.
Poveznice
Moglo bi te zanimati