„Suštine“ Nike Mokos u Galeriji Greta

Mlada studentica novinarstva otvara samostalnu izložbu fotografije

U ponedjeljak 9. ožujka u 20 sati u Galeriji Greta otvorit će se samostalna izložba „Suštine“ mlade fotografkinje i studentice novinarstva Nike Mokos.

Izložba obuhvaća seriju crno-bijelih fotografija s prikazima aktova. Autorica skrivenim licima modela te dokidanjem jasnog vremena i prostora na svojim fotografijama nastoji doprijeti do svakog promatrača, nastoji ga nagnati da se poistovjeti s nepoznatim modelom koji predstavlja tek simbol prolaznosti i kratkotrajnosti ljudskoga života te ga izazvati na propitivanje njegove uloge u jedinstvu svega živoga i neživoga zvanog „kozmos“.

„Kroz splet filozofskih i psiholoških pitanja o vječnosti, o biti, o ljudskom životu kao fragmentu prašine u sveukupnosti postojanja, Nika Mokos katarzu pronalazi u kreativnom izrazu u mediju fotografije.“ (iz predgovora Maje Flajsig)

Izložba ostaje otvorena do 13. ožujka 2020. godine.


Nika Mokos, Suštine, Galerija Greta, 9.3.-13.3.2020.
Više informacija na: Facebook događaj izložbe
Nika Mokos mlada je fotografkinja i studentica novinarstva. Fotografijom se počela baviti u osnovnoj školi, a kasnije je pohađala tečajeve fotografije. Sudjelovala je na nekoliko grupnih i samostalnih izložbi. Dobitnica je više nagrada te je fotografkinja studentskih novina „Global“. Primarni interesi su joj modna i konceptualna fotografija.
Autorica naslovne fotografije: Nika Mokos
Poveznice
Moglo bi te zanimati