Stapanja - nove suradnje za nove izložbe

Skupna izložba "Stapanja" otvara se u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine u 19 sati u galeriji Laval Nugent u Vodnikovoj 4. Ako vas zanima zašto bi baš tamo trebalo doći, trebali biste znati da je izložba rezultat projekta "Pitch" kojega organizira Erste banka s platformom Urbanka, a na kojemu su umreženi studenti Odsjeka za povijest umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Poslovnog veleučilišta u Zagrebu.

Na izložbi će se predstaviti četvero umjetnika i umjetnica, svaki sa svojim kustosom. Timove čine Pavao Bužanćić i Katarina Benc, Hana Hanak i Buga Kranželić, Doris Horvat i Veronika Lacković te Franjka Prša i Hana Katanić, pri čemu uloge menadžera u kulturi preuzimaju Dina Tudor i Ema Šantek Zubac.

Cilj projekta "Pitch", kako stoji u objavi, bio je "educirati studente o aspektima poslovanja u umjetničkom menadžmentu s naglaskom na finacijsku pismenost, galerijsko poslovanje, predstavljanje i zastupanje umjetnika i prodaju radova. Predavanja su se održala u Erste klubu pod ravnateljstvom Lare Zelenike. Na izložbi „Stapanja“ polaznici će imati priliku uživo predstaviti i prodati rad umjetnice/umjetnika koje su izabrali za zastupanje, čime projekt završava, a izložba se otvara za javnost.“

Organizaciju potpisuju: Maja Letica, Antonija Lovrić, Juraj Vuglač, Mihaela Zajec i Lara Zelenika.

Što vas sve očekuje na izložbi, možete, osim na otvorenju, otkriti u galeriji Laval Nugent svakim danom od 15 do 19 sati sve do petka 20. prosinca 2019. godine.


Facebook događaj pronađite na poveznici.

Poveznice
Moglo bi te zanimati