"Space Between / Prostor između" Ide Blažičko u Galeriji CEKAO

U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. od 18.00 h u Galeriji CEKAO na adresi Ulica grada Vukovara 68 otvara se izložba umjetnice Ide Blažičko pod naslovom "Space Between/ Prostor između" na kojoj će umjetničkom instalacijom intervenirati u prostor galerije. 

Prema tekstu iz kataloga Marijane Paule Ferenčić "Ida Blažičko uvijek iznova osluškuje prostor u kojemu stvara kako bi iz njega nanovo stvorila. On joj služi kao fizička opna koju svjesno dematerijalizira svojim umjetničkim intervencijama. Tako i ovom izložbom, ulazi u prostor Galerije Cekao dajući mu u potpunosti novo ruho. Time, mu ne pristupa kao pasivnom izložbenom, već potentnom mjestu stalnih mijena."

Više informacija o događaju moguće je pronaći na službenom Facebook događaju.

Pratite rad umjetnika i umjetnica galerije CEKAO i kroz naš CEKAO audio sketchbook.


Ida Blažičko (1985., Zagreb) nakon završene Klasične gimnazije, diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007., a tijekom studija boravila na Indiana University of Pennsylvania, SAD. Na Kineskoj umjetničkoj akademiji u Hangzhou, gdje je i gostujući profesor, doktorirala je s disertacijom na temu Sustainable Public Art: Re-creating Urban Environment (2012.). U javnim prostorima realizirala je skulpture od čelika Vjetar (Šangaj, 2011.), Vjetar II (Hangzhou, 2012.) i Kakva tišina – u pećinu ponire zrika cikada (San Vito al Tagliamento, 2017.). Na Akademiji likovnih umjetnosti doktorirala je s disertacijom Biomimetika u službi umjetnosti (2016.). Godine 2018. sudjelovala je na izložbi Contextile u portugalskom gradu Guimarãesu i kao dio peteročlanog kreativnog tima K. Rogine na Venecijanskom bijenalu arhitekture, u Paviljonu Crne Gore. Docentica je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Fotografiju potpisuje Berta Tilmantaitė.
Poveznice
Moglo bi te zanimati