SinArt – poziv na prijave

Studentska konferencija o pedagogiji umjetnosti otvorila je poziv za sudjelovanje

Ovu godinu obilježilo je mnoštvo izvanrednih situacija, ali i na njih iznenadna prilagodba svih dijelova našega života. Kao nikada do sada od izuzetne je važnosti postala mogućnost spretnog, kreativnog i inovativnog razmišljanja i djelovanja, što je poglavito zahvatilo kulturni i obrazovni sektor.

Iako ova situacija nikako nije jedino polazište Međunarodnog znanstvenog i umjetničkog simpozija o pedagogiji u umjetnosti, nastalog u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, simpozij se u ovogodišnjem izdanju ipak posvetio istraživanju i predstavljanju primjera dobrih praksi unutar teme inovativnih metoda poučavanja u umjetničkom području.

Uz navedeni glavni program simpozija, paralelno se priprema Studentska konferencija o metodama istraživanja aktualnih tema mladih u vizualnoj umjetnost u partnerstvu s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu i Hrvatskim udruženjem za obrazovna istraživanja koja će se održati 24. listopada 2020. 

Studentska konferencija, za koju su prijave trenutno u tijeku, obuhvaćat će umjetnička istraživanja, teorijska istraživanja iz umjetnosti, dizajna i medija te istraživanja u odgojno-obrazovnom sustavu. Sažetak rada do 300 riječi potrebno je poslati putem poveznice zaključno s 18. listopada.

Konferencija ujedno prihvaća samostalne projekte i istraživanja, kao i diplomska istraživanja, a biti dio nje mogu svi studenti zadnje dvije godine studiranja, diplomanti i oni koji su diplomirali u protekle dvije godine.

Organizatori ističu kako je cilj konferencije: „upoznavanje sa studentskim interesima, istraživanjima i razmišljanjima o temama u vizualnoj umjetnosti te metodama pomoću kojih su te teme istražene, razmjenu iskustva i stjecanje uvida u širok raspon studentskih stavova o društvenim, kulturnim i osobnim pitanjima interpretiranim u studentskim vizualnim i teorijskim radovima.”

Pozivamo sve mlade umjetnike i istraživače koji se bave umjetničkom pedagogijom da se prijave na studentsku konferenciju te ne propuste priliku prenijeti vlastito znanje, trud i iskustvo!


Prijave za sažetke otvorene su do 18. listopada putem poveznice.
Rok za slanje prezentacije je 20. listopada, a prihvaćene prijave bit će predstavljene online u trajanju od 10 minuta.
Konferencija se održava 24. listopada 2020. godine.
Detaljne informacije možete pronaći na Facebook događaju Simpozija.
Poveznice
Moglo bi te zanimati