Reli po galerijama i konferencija „Izazovi galerija u razvoju publike“

Sredinom rujna u Zagrebu kreće sedmi Reli po galerijama, kojemu će prethoditi konferencija u pulskim Svetim srcima

Sedmo izdanje manifestacije Reli po galerijama pred zagrebačku će publiku staviti izazov brzine koji će posjetitelji gladni umjetnosti moći ispuniti od 16. do 19. rujna 2021. godine, od 17 do 22 sata. Naime, upravo toliko traje ovogodišnje produženo izdanje neobičnog relija koji okuplja i mapira galerije u hrvatskim gradovima kako bi umjetnicima i umjetničkim prostorima pružio veću vidljivost.

Navedena četiri dana svi zainteresirani moći će sudjelovati u velikom obilasku čak jedanaest zagrebačkih galerija. U svakoj galeriji, nakon razgleda aktualne izložbe, sudionici će dobiti naljepnicu koju će trebati zalijepiti na naznačenu lokaciju galerije unutar karte grada, koju mogu podignuti na prvoj lokaciji u Galeriji Šira. Onima koji sakupe naljepnice iz svih galerija, te tako ispune kartu grada i njenu fotografiju pošalju na adresu relipogalerijama@gmail.com, dodijelit će se diploma za doprinos u kulturi – ovoga puta u digitalnom izdanju.

Sudjelovanje na reliju i posjet izložbama bit će besplatan, a posjetitelji će u svom obilasku imati priliku zaviriti u Galeriju Forum, Galeriju Kranjčar, Galeriju VN, Galeriju Matice Hrvatske, Galeriju SC, Galeriju ULUPUH, Dom HDLU, Galeriju Karas, Galeriju Šira, Oris – Kuću arhitekture te Galeriju Događanja, a možda neke od njih i (nanovo) otkriti.

Ususret ovoj već prepoznatoj manifestaciji koja radi na vidljivosti i posjećenosti galerijskih prostora, 10. rujna 2021. godine u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli održat će se drugo izdanje konferencije „Izazovi galerija u razvoju publike“. Cilj konferencije je doprinijeti aktualnoj temi razvoja publike u kontekstu hrvatskih galerija te potaknuti sudionike na kreativan dijalog o metodama i strategijama njezine provedbe.

Program će trajati od 9 do 18 sati, kada će sudionici moći poslušati keynote predavanje Paua Waeldera o online tržištu umjetnina, predavanje Gorana Pavlova o gamifikaciji u kulturnom sektoru te ono Klare Šimunović o umjetničkim intervencijama u biznisu, panel raspravu o online tržištu umjetnina nakon krize te nekoliko primjera dobre prakse za uključivanje stručnjaka i šire publike na galerijsku scenu kroz studije slučaja pojedinih galerija.

Broj sudionika bit će ograničen u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, a ulaznice za konferenciju po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti putem sustava Entrio.


Više informacija potražite na Facebook događaju relija i konferencije.
Poveznice
Moglo bi te zanimati