Radionice art festivala Disclosure

Novi umjetnički festival produžuje rok za prijavu na tehničke i likovne radionice u Pogonu Jedinstvo

Umjetnički festival Disclosure, koji će se odvijati u prostorima Pogona Jedinstvo od 20. do 22. kolovoza 2021. godine, u sklopu svoga programa organizira dvije tehničke i dvije likovne radionice kojima se mogu priključiti svi zainteresirani. Rok za prijavu produžen je do 15. kolovoza, odnosno do popunjenja mjesta na radionicama. 

Tehničke radionice programa vodi Filip Pacak, član URK-a i zaposlenik kluba Močvara, ranije koordinator i voditelj tehnike Pogona Jedinstvo, s višegodišnjim iskustvom audio-produkcije te vođenja tonskih i tehničkih radionica.

Radionica „Audio u umjetničkom stvaranju“ (subota, 21. kolovoza, od 10 sati) zamišljena je kao kratka edukacija u trajanju od 3 sata u sklopu koje će polaznici imati priliku naučiti osnove zvuka koje mogu primijeniti na vlastitim radovima, te se tako upoznati s tehnikom s kojom će se najčešće susretati na svom umjetničkom putu. Kroz upoznavanje s osnovnim konceptom tehničkih potreba polaznici će na kraju radionice izrađivati vlastiti tehnički rider. Prijavu za sudjelovanje moguće je ispuniti na poveznici.

Druga tehnička radionica Filipa Pacaka, „Rasvjeta u umjetničkom stvaranju“ (nedjelja, 22. kolovoza, od 10 sati), također je koncipirana kao kratka edukacija u trajanju od 3 sata, u sklopu koje će polaznici imati priliku naučiti osnove rasvjete koje mogu primijeniti na vlastitim radovima. Kroz upoznavanje s osnovnim konceptom tehničkih potreba polaznici će na kraju radionice izrađivati vlastiti tehnički rider. Prijavu za sudjelovanje moguće je ispuniti na poveznici.

Umjetnica Eva Herceg dugogodišnje je iskustvo u vođenju likovnih radionica razvijala kroz interes o terapeutskom djelovanju vizualne umjetnosti na čovjeka. U sklopu vlastitog obrta Artistress radi na brojnim projektima za djecu, mlade i odrasle, samostalno te u suradnji s drugim institucijama u školstvu i kulturi.

Njezina likovna radionica naziva „Nevidljivo“ (nedjelja, 22. kolovoza, od 14 sati) uvodi polaznike u bogatstvo linija, struktura i oblika koji se nalaze u našoj neposrednoj okolini te tvore vlastite kompozicije. Cilj radionice u trajanju od 2,5 sata je pomoću promatranja, pričanja priče i igre asocijacija pronaći način kako neprimjetno učiniti vidljivim pomoću japanske tehnike slikanja po vodi (suminagashija) te uzimanja otisaka različitih podloga (poput kore drveta, asfaltiranog poda i drugih tekstura) tehnikom frotaža. Prijavu za sudjelovanje moguće je ispuniti na poveznici.

Likovna radionica umjetnice Marianne Nardini pod nazivom „Orga(ni)zam – prostor čežnje“ (subota, 21. kolovoza, od 14 sati) je popunjena, te će sudionici uskoro dobiti daljnje informacije.


Više o cjelokupnom programu art festivala Disclosure, najavljenom izložbenom, izvedbenom, diskurzivnom i glazbenom dijelu, potražite na njegovom Facebook događaju te Facebook i Instagram stranicama Udruge ProjektOr.
Poveznice
Moglo bi te zanimati