Radionica „Kako čitamo muzej?“ za studente povijesti umjetnosti u Zbirci Richter

U četvrtak, 2. prosinca, od 17 do 19 sati u Zbirci Richter održat će se radionica za studente povijesti umjetnosti povodom Godine čitanja 2021. u organizaciji Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu ciklusa „Kako čitamo muzej?“. Tema radionice bit će djelovanje grupe EXAT 51 i uloga Vjenceslava Richtera u njoj, uz usvajanje pojma sinteze, ključnog za razumijevanje Richterova stvaralaštva. Polaznici će nova znanja usvojiti čitajući i interpretirajući teorijske tekstove i Richterove autorske tekstove, s ciljem razvoja diskusije o umjetnosti toga vremena.

Ciklus „Kako čitamo muzej?“ pokrenut je u rujnu ove godine te je njegov cilj bio uključiti radno aktivnu populaciju i osobe treće životne dobi u život kulturne ustanove te potaknuti razvoj čitalačke publike. Kroz šest posebno osmišljenih termina polaznici radionica upoznali su se s projektima Vjenceslava Richtera kroz odabrane tekstove, diskusiju i kreativno izražavanje. Dvije radionice održali su umjetnici Vlado Martek i Marko Tadić koji su kroz razgovor i likovne zadatke sudionike radionice upoznali s vlastitim stvaralaštvom i umjetničkim postupcima.

Osmišljen je dodatan termin, tematski prilagođen programu studija povijesti umjetnosti. Pozivaju se svi zainteresirani studenti koji se žele upoznati s aktivnostima Zbirke i nasljeđem Vjenceslava Richtera da se prijave putem e-mail adrese: radionice.richter@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter. Za sva pitanja i dodatne informacije kontaktirajte nas na 095 9040 401. Za sudjelovanje potrebna je važeća EU digitalna Covid potvrda ili drugi odgovarajući dokaz propisan Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenog 2021.


Voditeljice radionica su Lora Rajčić, magistra sociologije i povijesti umjetnosti i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Program je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

Poveznice
Moglo bi te zanimati