Promocija novog broja Kontraposta u Kambi

U petak, 28. svibnja u 19:30 sati održati će se promocija novog broja časopisa Kontrapost u Garaži Kamba Ilica 37. Kontrapost je časopis studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji od 1997. godine služi kao platforma za stjecanje iskustva u pisanju uz mentorstvo profesora odsjeka, čime je osigurana kvaliteta objavljenih radova. Tema 13. broja časopisa je Smeće koju su odabrani autori interpretirali na mnoge načine. Koja je vrijednost umjetničkog djela a koja uloga stručne valorizacije? Kako promatrati fenomen hiperprodukcije u umjetničkom polju i postoji li prijetnja zagađenju našeg vizualnog i životnog okoliša? Koje su granice pojmova camp, trash i kitsch i koje je njihovo mjesto u razgovoru o umjetnosti? Osim zanimljivih članaka, intervjua i prijevoda, u ovogodišnjem broju Kontraposta predstavljeni su umjetnički radovi studenata iz Hrvatske i Srbije, čime časopis nije samo misaona, nego i vizualna poslastica.

Uz promociju će se održati i okrugli stol koji će moderirati kustosica, likovna kritičarka i povjesničarka umjetnosti Maja Flajsig, a u kojem će sudjelovati urednice časopisa. Kroz razgovor će se rasvijetliti mnoga značenja pojma smeće te predstaviti radovi Jelene Bogdanić, Borne Ivanuša, Mie Matijević i Andreja Drožđana.

Pozivamo vas na razgovor, druženje i slavlje povodom izlaska novog broja časopisa Kontrapost. Za više informacija posjetite Facebook stranicu događaja.

Poveznice
Moglo bi te zanimati