Prijave za natječaj u galeriji CEKAO za 2020. godinu

Pučko otvoreno učilište Zagreb raspisuje natječaj za izlaganja u galeriji CEKAO za 2020. godinu, time pozivajući umjetnike i kustose da se do 11. srpnja do 23.59 sati prijave na natječaj.

Na natječaj se mogu prijaviti samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Ispunjenu prijavnicu potrebno je poslati u PDF-u na kultura@pou.hr. Rok za zaprimanje prijedloga je 11. 7. 2019. do 23.59 sati.

Prijavnicu je moguće preuzeti sa sljedeće adrese: https://docdro.id/1q0yP7H

Za ostale informacije o natječaju i eventualna pitanja moguće je poslati e-mail Ani Mušćet, voditeljici galerije, na ana.muscet@pou.hr.

 


O galeriji CEKAO

Galerija CEKAO, u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb djeluje od 1980. godine i interes joj je uvijek bio podržati izlagače mlađe generacije, koji su naknadno postali sastavni dio domaće i međunarodne suvremene umjetničke scene. Karakter prolaznog prostora galerije ponuđen je izlagačima u obliku mjesta za interveniranje vlastitim radom, privremeno implementiranje ideje ili koncepta, koji je potom ponuđen predviđenim, ali i brojnim nepredviđenim posjetiteljima, korisnicima prostora učilišta. Na ovaj način rad dobiva drugu vrstu vidljivosti, participirajući istodobno u aktivnom organizmu kuće, kojoj su Radovan Nikšić, Ninoslav Kučan i Bernardo Bernardi sredinom prošlog stoljeća osigurali ulazak u antologiju hrvatske arhitekture. Savjet galerije posebno će razmotriti izlagačke programe koji će svojim promišljanjem ujedno odgovoriti i na koji način ista doprinose spomenutom prostoru. Savjet zadržava također pravo poziva umjetnicima.

Savjet galerije

Marko Tadić, predsjednik savjeta, umjetnik 
Jelena Pašić, povjesničarka umjetnosti, kustosica 
Ana Mušćet, voditeljica programa, umjetnica

Poveznice
Moglo bi te zanimati