Poziv na radionicu razvoja priče za videoigre

Projekt Interactive Empathy

Goethe-Institut Kroatien i Institut français de Croatie pozivaju umjetnike i studente na radionicu videoigara sa snažnim fokusom na razvoj priče o društveno angažiranim ili osobnim temama pod mentorstvom francuskih, njemačkih i hrvatskih stručnjaka za videoigre. Cilj nastalih igara je pobuditi empatiju i ojačati potencijal za građansku participaciju među igračima. Radionica se održava od 3. do 7. lipnja 2019. u prostorima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (Unska 3) za vrijeme trajanja Animafesta Zagreb 2019. Radionica je dio projekta Interactive Empathy dvaju instituta u okviru Francusko-njemačkog kulturnog fonda, a organizira se uz podršku Svjetskog festivala animiranog filma Animafest, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te studija Gamechuck. Autor projekta je Srđan Laterza.

Mentori radionice su Emmanuel Corno iz Francuske, autor igre Event [0], kojem će se pridružiti istaknuti stručnjak iz Njemačke (tbd) te mentori iz hrvatskog studija Gamechuck Aleksandar Gavrilović i Igor Kolar.

Uz potporu mentora polaznici će tijekom pet dana razviti igru - interaktivni strip, koristeći alat za razvoj igara koju je razvio hrvatski studio Gamechuck. Posebno pozivamo umjetnike i studente koji se bave pisanjem, ilustracijom i animacijom, a zanima ih kreiranje scenarija za videoigre i narativni dizajn. Ohrabrujemo i mlade programere da se prijave na radionicu i nauče više o osmišljanju priča za videoigre. Prethodno iskustvo u razvoju videoigara i programiranju nije potrebno i sudjelovanje na radionici je besplatno. Radionica će se održati na hrvatskom i engleskom jeziku.

Sudionici se mogu prijaviti samostalno ili u već formiranom timu. Prednost će imati pojedinci ili timovi koji u prijavi najbolje obrazlože teme ili motive koje žele pretočiti u videoigru.

Igre će se predstaviti u sklopu festivala Reboot Infogamer (12.11. – 17.11.2019), u Goethe-Institutu i Francuskom institutu te u drugim odabranim prostorima, ali i na internetskoj platformi za distribuciju igara Steam.

Program i opis radionice nalazi se na stranici Goethe-Instituta i Francuskog instituta, kao i Animafesta.

Prijave na radionicu: French-German Video Games Workshop at Animafest


foto: Reboot Develop Blue, 2019.

Projekt Interactive Empathy u okviru Francusko-njemačkog kulturnog fonda bavi se istraživanjem mogućnosti empatije i pripovijedanja u interaktivnim medijima, a započeo je u travnju 2019. na konferenciji Reboot Develop Blue u Dubrovniku. Francusko-njemački kulturni fond je osnovan 2003. kako bi se obilježila 40. obljetnica Elizejskog ugovora. Fond potiče i podupire inicijative za kulturnu suradnju kojima zajednički upravljaju francuska i njemačka diplomatska mreža u trećim zemljama. Ovim se programom iskazuje želja Francuske i Njemačke za dodatno osnaživanje suradnje u kulturnom sektoru, i to pružanjem podrške projektima koje provode nacionalni kulturni instituti i kulturni uredi pri veleposlanstvima u uskoj suradnji s lokalnim kulturnim dionicima. Fond djeluje na brojnim područjima i uključen je u širok raspon kulturnih i umjetničkih aktivnosti.

Poveznice
Moglo bi te zanimati