Natječaj za projekt Vizitka

Portal Kulturflux objavljuje projekt Vizitka kojem je cilj pružiti deset mladih umjetnika široku medijsku vidljivost kroz predstavljanje njihovog umjetničkog rada na portalu i društvenim mrežama te kroz tiskanje radova umjetnika u obliku profesionalnih vizitki i promotivnih stickera.

Projekt Vizitka temelji se na uspostavljanju suradnje i predstavljanju mladih, nedavno diplomiranih studenata likovnih akademija kroz portal Kulturflux. Kroz projekt bi se predstavljao i promovirao umjetnički rad studenata i umjetnika mlađih generacija. Uredništvo portala otvorenim ovim pozivom želi odabrati deset mladih perspektivnih umjetnika koji su diplomirali u posljednje tri godine, te koji bi izradili vizual za mrežne stranice i društvene mreže Kulturfluxa (Facebook, Instagram) kojim bi predstavili svoje stvaralaštvo. Odabranim bi umjetnicima tako bio pružen medijski prostor, posvećen članak u formi predstavljanja dosadašnjeg rada te navedena biografija i kontakt strukturiran u formi vizitke. Pojedini umjetnik imao bi mogućnost intervenirati u vizualni identitet portala te bi ga likovno „preuzeo“ na razdoblje od dva tjedna, što je ujedno vrijeme u kojem bi bio sustavno predstavljan na portalu. Vizualni identitet portala uzastopno bi se mijenjao u skladu s rješenjima svih deset umjetnika, što bi rezultiralo periodom od dvadeset tjedana intenzivnog predstavljanja i stručnog obrađivanja mladih suvremenih umjetnika, u koje će biti uključeno i uredništvo portala i njegovi novinari/suradnici. Umjetnici bi time dobili dodatnu stručnu potvrdu i obradu svojega rada u formi članka ili intervjua, a prijavljeni bi vizuali bili tiskani na vizitke te naljepnice koje bi im bile uručene. Svaki bi umjetnik dobio pedeset dvojezičnih vizitki s vizualom koji ga predstavlja, navedenom titulom akademskog umjetnika te kontaktom i poveznicom na online portfolio. Kako bi vizitka bila što duže upotrebljiva, odnosno sadržavala aktualne podatke, umjesto studenata pozivaju se nedavno diplomirani mladi umjetnici. Pedeset naljepnica s istim motivom ujedno bi predstavljali umjetnika i promovirali sam projekt, te ga povezali s aktivističkom, guerrilla kulturom koja se veže uz nezavisnu umjetničku scenu, izrazito važnu u kontekstu suvremene umjetnosti.

 

Kako bi se prijavili na projekt, potrebno je u e-mailu naslovljenom „Prijava za Vizitku“ poslati sljedeće podatke u jednom objedinjenom Word ili PDF dokumentu:

  • Kratka biografija
  • Fotografirani ili skenirani radovi
  • Opisi ili koncepti radova

 

E-mailovi s navedenim dokumentima šalju se na e-mail urednistvo.kflux@gmail.com zaključno s datumom 26. srpnja u večernjim satima. Na istu e-mail adresu možete nam se obratiti i sa svim upitima. Odabranim umjetnicima javit ćemo se tjedan dana nakon završetka žiriranja s povratnim informacijama o radovima, vremeniku odvijanja projekta i drugim projektnim specifikacijama.

Poveznice
Moglo bi te zanimati