Natječaj za izlaganje u Galeriji Oblok u 2020. godini

Galerija Oblok otvorila je Natječaj za izlaganje u 2020. godini. Program Galerije Oblok usmjeren je prema mladim autorima, kao i već potvrđenim autorima, s ciljem promoviranja različitih aspekata umjetnosti, s mogućnošću izvođenja radionica u samom prostoru Galerije. Prijedlozi se podnose putem prijavnice koja se nalazi na poveznici (Natječaj za izlaganje).

Rok za predaju prijava je 20. lipnja 2019. godine. Ispunjena prijavnica i dodatni materijali mogu se slati poštom, e-mailom ili osobno donijeti u Galeriju Oblok (Knjižnica Sesvete). Odabrani prijedlozi bit će objavljeni na web stranici do 15. srpnja 2019., te uvršteni u program Galerije Oblok za 2020. godinu koji se predlaže za sufinanciranje Ministarstvu kulture RH i Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Prijave će razmatrati Umjetnički savjet Galerije Oblok u sastavu: Anamarija Buturajac, Ivan Babić, Roberta Topolovec Pulko, Biserka Gašparac, Lorena Banić, Dunja Lovrenčić Gašljević.

Galerija Oblok izložbeni je prostor Knjižnice Sesvete (KGZ) u kojem je ujedno i čitaonica za dnevne tiskovine. Godišnje se u Galeriji postavi 12-13 izložbi akademskih slikara i kipara, naivaca, amatera, fotografa i ostalih umjetnika. Galerija je veličine osamdesetak kvadrata, na dva nivoa, prostrana je i dobro osvijetljena, a izlozima gleda na trg Dragutina Domjanića.

Osim izložbi odabranih Natječajem, Galerija surađuje i s NS Sesvete u vrijeme Sesvetskih dana i Sesvetskih jeseni (kada se postavljaju etno izložbe), sa Školom slikanja pri NS Sesvete (postavlja se jedna izložba godišnje), kao i s osnovnim školama na području Sesveta u vrijeme trajanja Lidrana, kada se postavlja izložba dječjih radova učenika osnovnih škola. Radom Galerije obogaćuje se kulturni život Sesveta i često se daje prilika sesvetskim slikarima da se predstave u svom kvartu.


Voditeljica Galerije Oblok: Anamarija Buturajac, dipl. knjižničar
e-mail: galerija.oblok@kgz.hr; galerija.oblok@gmail.com

Galerija Oblok, Knjižnica Sesvete, Trg D. Domjanića 6, 10360 Sesvete
Radno vrijeme Galerije: ponedjeljak – petak: 8-20; subota: 8-14

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Poveznice
Moglo bi te zanimati