Izložba Nikice Jurkovića "Usputne fascinacije" u Galeriji SC

U petak, 28. lipnja 2019. godine u 20 sati otvara se samostalna izložba umjetnika Nikice Jurkovića pod naslovom Usputne fascinacije u Galeriji SC. Izložba se odvija u sklopu projekta "Oni dolaze...", a mladi će se diplomirani grafičar publici sada predstaviti ciklusom slika te instalacijom koje ćete moći pogledati do 6. srpnja.

Kako je u predgovoru izložbe, kojega potpisuje Mihaela Zajec, najavljeno: "Od točke preko njena skupa, dinamičkih linija i onih obrisnih, perforacija i ispunjenja, organskog i geometrijskog, autor će raslojiti cijelu povijest nastanka oblika." S druge strane, umjetnik će instalacijom posjetitelja potaknuti da osvijesti "nepostojanost razlika lažno skrojenih stvarnosti - naše i njihove, intimne i javne te visoke umjetnosti i svakodnevnog života, zaključujući kako je sve jedno i svejedno."


Nikica Jurković rođen je 1989. godine u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu upisuje Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu i postaje sveučilišni prvostupnik Vizualnih komunikacija. U Madridu, u okviru studentske razmjene, 2017. godine završava preddiplomski studij grafike. Diplomirao je 2018. godine na Grafičkom odsjeku u klasi Josipa Baćea s pohvalom te trenutno radi kao vanjski suradnik na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2017. godine član je HDLU-a, ali i dobitnik niza pohvala i nagrada.

Izložba se može razgledati radni danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Više o izložbi možete saznati putem službenog Facebook događaja, a umjetnika bolje upoznati putem njegova profila

Poveznice
Moglo bi te zanimati