„I Speak This Text“ Christopha Korna u Galeriji AŽ

Umjetnost zvuka na periferiji Zagreba

Christoph Korn, jedan od najcjenjenijih njemačkih sound-art i novomedijskih umjetnika, u Zagrebu boravi kao sudionik godišnjeg rezidencijalnog programa međunarodne umjetničke razmjene između NRW Kulturamt Düsseldorf te Ateliera Žitnjak i Grada Zagreba za 2019. godinu.

Njemački će umjetnik u srijedu 25. rujna 2019. godine u 19 sati u Galeriji AŽ / Atelieri Žitnjak izvesti performans naziva „I Speak This Text“ u kojem će mu se pridružiti žitnjački umjetnik Boris Greiner.

„Performans, premijerno izveden 2008. (u produkciji Hessischer Rundfunk i dramaturgiji Manfreda Hessa), dio je intermedijskog rada Waldstueck, nagrađenog na festivalu Ars Electronica u Linzu 2009. Kompozicija izvedbe sastoji se od čitanog / izgovorenog teksta smještenog u loop. Tijekom sljedećih petnaest minuta, snimka teksta se sukcesivno briše prema principu slučajnog odabira.“

Nakon performansa, slijedi razgovor s umjetnikom i predstavljanje njegovog šireg opusa zagrebačkoj publici pod vodstvom Bojana Krištofića.


Christoph Korn, I Speak This Text, Galerija AŽ / Atelieri Žitnjak (Žitnjak 53, Zagreb), 25.9.2019., 19 sati

Facebook event

Christoph Korn (1965.) studirao je filozofiju i političke znanosti na Sveučilištu Johanna Wolfganga von Gothea u Frankfurtu na Majni. Njegov umjetnički rad razvija se u suodnosu između zvuka i "novih", digitalnih medija, u rasponu od filma i videa, preko weba i internetske umjetnosti do performansa, instalacija, konceptualne umjetnosti, eksperimentalno-glazbenih kompozicija te radio-drama koje u opusu ovog autora imaju posebno mjesto.

Poveznice
Moglo bi te zanimati