DUAL izložba "Bez naslova" : NIKICA JURKOVIĆ i GORAN TRBULJAK u LEXART skladištu

U LEXART skladištu, 11. travnja u 19 sati, otvara se u sklopu ciklusa DUAL izložba Nikice Jurkovića i Gorana Trbuljaka pod nazivom Bez naslova. Cilj je ciklusa DUAL predstaviti izložbu dva suprotstavljena umjetnika ili umjetnice novije i starije generacije.

Nikica Jurković
Legenda o legendama
Jednom prilikom u galeriji LEXART G.T. izložio je rad pod nazivom Umjetnik u krizi. Tom prilikom u istoj galeriji ja izlažem rad 'Dijalozi'. Ovom prilikom izlažem legende tih radova kao rad, a ljudi koji su tada svjedočili tom izlaganju, danas mogu pričati o tome.

Utjeha
Pola stolca i pola vješalice pronašli su utjehu jedno u drugome nakon nesretnih okolnosti.

Bez naziva (Gumice)
Rad o prolaznosti i propasti.

Usponi i padovi (Mobili za mačke i ljude)
Rad koji zabavlja ljude i mačke.

Autoportreti
U tom trenutku sam bio samo broj. Bez dobi, spola, zvanja, rase, nacionalnosti, karaktera, bez svega što me razlikuje od drugih.

Odlikaši
Rad o zajedništvu, zabavi, porocima, svakodnevici, dobrim i lošim odlukama.

VIK
Televizijska emisija koja prenosi lijepe vijesti.

 

Goran Trbuljak

Kava I

2012. - 2019.

Umjetnici su nekad, u nemogućnosti da plate račun za večeru, ostavljali konobarima svoje crteže ili slike (Picasso). Ja sam pak konobarima na plaćenom računu za kavu ostavljao crtež umjesto trinkgelta. Primijetio sam da konobari ne uzimaju moj trinkgelt crtež. Sam bih onda uzeo crtež ili ga barem fotografirao.

Kava II

2015. - 2023.

Uz kavu umjetnici razgovaraju. Ako ih je više za stolom treba strpljivo čekati vrijeme za svoju repliku. To vrijeme ispunjavam smirujućim frkanjem ugla kesica za šećer.

Kava III

2022. - 2023.

Svakodnevno uz kavu, kad nisam u društvu, vježbam.  U centar kvadrata stavljam točku. Tako vježbam oko i ruku za djelo koje ću napraviti u budućnosti.


Nikica Jurković rođen je 1989. u Zagrebu. Završio je vizualne komunikacije na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2012. godine. U sklopu Erasmus+ programa završava preddiplomski studij Bellas artes na Sveučilištu Complutense u Madridu 2017. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, 2018. godine. Izlagao je na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i djeluje u Zagrebu.                               

Goran Trbuljak rođen je 21. travnja 1948. u Varaždinu. Diplomirao je grafiku 1972. na Akademiji likovnih umjetnosti i filmsko i TV snimanje 1980. na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. Izlaže u zemlji i inozemstvu na samostalnim i kolektivnim izložbama. Živi i radi u Zagrebu.

 

Poveznice
Moglo bi te zanimati