Drugo izdanje sajma umjetnina NESVRSTANI u Laubi

U četvrtak, 23. svibnja 2019. godine u 20 sati u zagrebačkoj Laubi - kući za ljude i umjetnost otvara se drugo izdanje sajma umjetnina Boutique Art Fair NESVRSTANI. Posjetitelji će u bogatom programu sajma moći uživati do 26. svibnja. Lauba će tako postati središtem domaćeg tržišta umjetnina na kojem će jedanaest galerija s više od sto umjetnika izložiti na prodaju najbolju ponudu suvremene umjetnosti, što će pratiti i niz zanimljivih glazbenih i filmskih sadržaja, radionica i predavanja.

Glavni izlagački program ovogodišnjeg sajma NESVRSTANI po prvi puta uključuje dvije internacionalne galerije. Radi se o talijanskoj galeriji Marco Antonio Patrizio, koja će za ovu priliku na prodaju izložiti radove svjetski poznatih umjetnika Josefa Albersa, Sama Francisa, Giorgia de Chirica, Lucia Fontane i Pabla Picassa. S druge strane, austrijska galerija AAC International na sajmu će predstaviti etablirane hrvatske umjetnike mlađe generacije: Ivanu Jurić, Stjepana Šandrka, Fedora Fischera i Nikolu Vrljića. Ove se godine također predstavlja najstarija komercijalna zagrebačka galerija Beck, zatim Zen Contemporary Art Gallery, galerija Kranjčar i Galerija Poola, dok po prvi puta gostuje Galerija S iz Koprivnice, usmjerena na prodaju grafika autora i autorica s ovih prostora od 1960-ih do danas, među kojima će biti izloženi i radovi Borisa Demura, Eugena Fellera, Ivan Kožarića, Milivoj Bijelića, Jurja Dobrovića, Vlade Marteka. Lauba će također izložiti radove iz svog prodajnog fundusa koji sadrži djela Marije Ujević Galetović, Gordane Bakić, Đure Sedera, Kristiana Kožula, Alema Korkuta, Duje Jurića i umjetničkog dvojca "Tarwuk".

Osim što će predstaviti eminentne komercijalne galerije, umjetnički sajam NESVRSTANI u tržište umjetnina uključuje i nezavisne umjetničke organizacije te će u prodajni program biti uključene i Galerija Greta, Atelieri Žitnjak i Galerija 90 60 90.

Posebnost Nesvrstanih je i mogućnost pronalaska umjetnine koja na ovaj način postaje dostupa ne samo iskusnim kolekcionarima, već svim ljubiteljima dobre umjetnosti koji žele imati unikatno umjetničko djelo po pristupačnoj cijeni čije jamstvo kvalitete osigurava Laubina selekcija izlagača.

U popratnom programu će se, između ostalog, održati i panel diskusije pod nazivom "Pravni i financijski okvir tržišta umjetnina" i "Tržište umjetnina - jučer - danas - sutra“, u kojem će sudjelovati i Kristian Jarmuschek – predstavnik saveznog udruženja galerista i trgovca umjetninama u Njemačkoj i inicijator umjetničkog sajma u Berlinu.

U ovogodišnjem street art programu NESVRSTANI donose nove umjetničke radove na Prilaz baruna Filipovića koje će stvarati Tea Jurišić, berlinski ulični umjetnik DOME – Christian Krämer, Ana Ratković Sobota, Dominik Vukovića i Ivan Blažetić ŠUMSKI.

Međutim, to nije sve! U Laubi posjetitelje čeka i vrhunska zabava uz koncerte nekih od najboljih glazbenih imena, kao i predavanja, radionice te razgovori. U četverodnevnom programu NESVRSTANI će ugostiti CHUI – jedno od najzanimljivijih i najkvalitetnijih postava domaće jazz scene, zatim bend Kensington Lima - novi autorski projekt autora i multiinstrumentalista Josipa Radića koji oduševljava glazbenu scenu, Mikija Solusa, iznimno talentiranog mladog kantautora, nestašnog šansonijera, repera i neobično zabavnog provokatora, te brojna imena domaće DJ scene.

Na Nesvrstanima ćete moći zaigrati i ping-pong ili poneku društvenu igru, posjetiti zonu za djecu i mlade te, kao i uvijek, uživati u gastro specijalitetima bistroa Lauba.

Ne propustite ovaj jedinstveni sajam umjetnina, doživite umjetnost na nov način, budite dio nove generacije kupaca umjetnina, družite se s umjetnicima, kustosima, galeristima i drugim istomišljenicima te se, naravno, dobro zabavite u Laubi – kući za ljude i umjetnost!