"Changing the Game/Nova budućnost'' - 6. Zagreb Design Week

Istraživanje i propitivanje razmišljanja koje će oblikovati našu budućnost. Game Changeri koji nam daju odgovore na pitanja o modernom svijetu.

U utorak 7. svibnja 2019. godine otvara se šesti festival Zagreb Design Week u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a njegova tema glasi "Changing the Game/Nova budućnost". Ovogodišnje izdanje festivala skreće pozornost na velike količine informacija s kojima smo bombardirani svakog dana te kako se dizajneri s različitih područja, koji su aktivni tvorci promjena, snalaze u suvremenom društvu.  

"Festival objedinjava najveće izložbe dizajna, izložbu fakulteta i škola vezanih za dizajn, konferencije, predavanja, radionice, panele, prezentacije te portfolio rewiews za mlade profesionalce i studente. ZGDW je orijentiran na najširu publiku, a izborom sadržaja i formata nudi aktivnosti za sve dobne skupine i sve razine profesionalnog interesa."

Zagreb Design Week najveći je dizajnerski festival u Hrvatskoj. Pokrenut je 2014. godine, a samo je protekle godine prikupio više od 25.000 posjetitelja različitih uzrasta.

"To su vizionari, oni su ti među nama koji se možda najbolje prilagođavaju promjenama koje živimo. Bilo da dizajniraju javne prostore, da se bave problemom modernog stanovanja ili transporta, da stvaraju i oblikuju predmete koji olakšavaju život korisnicima i daju mu estetsku dodanu vrijednost, do toga da dizajniraju način komunikacije u suvremenom životu ili oblikuju odjeću koju ljudi nose, sve njih odlikuje uvjerenje i želja za transformacijom svijeta oko njih. Šesto izdanje Zagreb Design Weeka posvećeno je temi Changing the Game / Nova budućnost i kroz nju želimo istraživati i propitivati nove mehanizme, projekte, objekte i način razmišljanja koji će oblikovati našu budućnost. Bilo da se radi o novom pristupu temama koje su već afirmirane ili otvaranju novih tema kojima se dizajn u prošlosti nije primarno bavio."

Ovogodišnju temu prati i električni glazbeni program urednika Ilka Čulića pod nazivom "The Sound of the 20s", a raspored izvođača nalazi se na Facebook stranici Zagreb Design Weeka.

Festival traje do 12. svibnja, a za više informacija posjetite mrežne stranice Zagreb Design Weeka.


vizual i citati: Zagreb Design Week

Zagreb Design Week, 7.-12.5.2019., Tehnički muzej Nikola Tesla

Poveznice
Moglo bi te zanimati