15. Tirenin Kazališni kamp

Radionica „Dramsko izražavanje u nastavi likovne kulture i umjetnosti“

Teatar Tirena organizira jubilarni 15. Kazališni kamp koji će se održati od 17. do 30. lipnja 2019. godine. Kamp uključuje čak trinaest raznovrsnih kazališnih radionica, Improligu (natjecanje u improvizacijama) te predstavu Tireninog dramskog studija “Ofelijino kazalište sjena”.

„Kazališni kamp je kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima. U 14 dosadašnjih Kampova održane su 174 radionice u kojima je sudjelovalo preko 1000 polaznika. 2011. godine Kazališni kamp dobio je godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj, za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.“

Posebno bismo istaknuli radionicu „Dramsko izražavanje u nastavi likovne kulture i umjetnosti“ koje će se održati u petak 21. lipnja od 12:00 do 14:00 sati, pod vodstvom Jelene Kovačić, mr. hrvatskog jezika i povijesti umjetnosti. Radionica je namijenjena učiteljima Likovne kulture, nastavnicima Likovne umjetnosti, studentima nastavničkog usmjerenja povijesti umjetnosti te učiteljima razredne nastave, a polaznicima će biti predstavljene mogućnosti uključivanja dramskoga izražavanja u nastavi njihovih predmeta na primjeru dramskih (metodičko-didaktičkih) vježbi primjenjivih u različitim nastavnim sadržajima i situacijama. Polaznici će dobiti gotove alate za provedbu tih vježbi na vlastitim nastavnim satima.

Radionica „Dramsko izražavanje u nastavi likovne kulture i umjetnosti“ održava se u okviru „Specijalnog dana“ Kazališnog kampa (21. lipnja) u kojem će četiri radionice voditi studentice Poslijediplomskog specijalističkog studija Dramske pedagogije pri Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovanje na tim radionicama je besplatno.

Detaljan opis ostalih radionica 15. Kazališnog kampa (Kamišibaj: Umjetnost pripovijedanja u slikama, Kostimografska radionica...) možete preuzeti na poveznici: 15. Tirenin Kazališni kamp.

Da biste se prijavili na neku od radionica, potrebno je ispuniti prijavnicu (na poveznici) te ju poslati na e-mail teatartirena@gmail.com. Rok za prijave je pet dana prije početka pojedine radionice odnosno do popunjenja radionica. Sve radionice održat će se u prostoru Teatra Tirena u Kačićevoj 6a.


15. Kazališni kamp, 17.-30.6.2019., Teatar Tirena (Kačićeva 6a, Zagreb)
Mrežne stranice Teatra Tirena

Poveznice
Moglo bi te zanimati