11. ciklus Kulturpunktove Školice - prijave u tijeku

Ove nas jeseni ponovno očekuje već tradicionalna Kulturpunktova novinarska školica. Radi se o besplatnom jednosemestralnom edukacijskom programu za mlade od 16 do 30 godina koji žele usvojiti temeljna znanja i vještine u poljima medijske produkcije, suvremenih umjetničkih praksi i nezavisne kulturne scene.

Udruga Kurziv, nakladnik portala Kulturpunkt.hr, provodi Školicu od 2009. godine i u dosadašnjih deset ciklusa obrazovano je preko 120 polaznika. Ovaj jedinstveni edukacijski program organiziran je kako bi rezultirao doprinosom raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture te motivacijom mladih autora za produkciju novinarskih tema iz ovih područja.

Jedanaesti ciklus Školice počinje 2. listopada 2019. i traje do veljače 2020. godine. Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, a detaljan raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu. Predavači i voditelji radionica istaknuti su kulturni radnici, medijski profesionalci i istraživači, a ovogodišnji program organiziran je u tri modula.

Školica će obuhvatiti serije predavanja o medijima i medijskim politikama, predavanja o kulturnim politikama i nezavisnoj kulturnoj sceni te predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama. Radionički segment obuhvatit će novinarsku produkciju u pisanom, audio i video formatu, prema interesima polaznika te analizu vizualnih i izvedbenih umjetničkih radova. Treći i završni segment programa uključuje produkciju završnog rada uz izravnu mentorsku podršku. Svi će završni radovi biti objavljeni na portalu Kulturpunkt.hr. 


Prijava za edukacijski program treba sadržavati ime i prezime, kratki životopis i kontakt podatke (mail adresu, broj mobitela) te motivacijsko pismo i kratki autorski osvrt na neku temu iz područja kulture. Prijave treba slati na adresu novinarska.skolica@gmail.com s naslovom "Prijava za Školicu", najkasnije do srijede, 18. rujna u 24 sata.

Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijavu i program.

Kulturpunktova novinarska školica prima do 15 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem maila do 25. rujna. 

Edukacijski program provodi udruga Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, u suradnji s net.kulturnim klubom MaMa, a podržavaju ga Ministarstvo kulture i Zaklada Kultura Nova.

Poveznice
Moglo bi te zanimati