Proces inicijacije 29. lipnja u Velikoj dvorani Pogona jedinstvo

Poziv umjetnicima do 35 godina na prijavu radova za izložbu Proces inicijacije

Izložba tematizira proces izrade izložbenog postava. Budući da izložba traje samo jedan dan, odlučili smo ga iskoristiti u potpunosti – završni dio procesa postavljanja izložbe bit će otvoren za javnost, a kako će funkcionirati sam postav i komunikacija umjetnika i posjetitelja ovisi uvelike o radovima izabranim za izlaganje. Uz direktno uplitanje publike, izložba će zasigurno imati promjenjiv ishod, a istovremeno dati priliku promatraču da stupi u kontakt s umjetnikom pri postavljanju njegova rada.

Koncept je vezan uz web-portal Kulturflux gdje svaki mjesec donosimo novu temu kojom pozivamo sve zainteresirane da prijave radove koje objavljujemo u digitalnom obliku. Tema lipnja bit će ‘Proces’ te je time u bliskoj vezi s izložbom. Portal funkcionira kao što će funkcionirati i izložba – na temelju zajedničkog rada, komunikacije i individualnog doprinosa izgrađujemo platformu koja je otvorena svima, a posebno studentima povijesti umjetnosti, studentima akademija i mladim umjetnicima. Nakon održavanja izložbe izloženi radovi će biti objavljeni na portalu u obliku predstavljanja umjetnika.

S obzirom na to da i sami, kao nedavno pokrenuti web-portal te kao mladi tim povjesničara umjetnosti, prolazimo kroz neodređen proces inicijacije na kulturnu scenu, pozivamo sve mlade umjetnike da nam se pridruže u tome izlažući na našoj prvoj izložbi.

Zanimaju nas radovi koji se na neki način tiču teme procesualnosti i procesa te time stavljamo naglasak na radove novih medija, iako potičemo da se prijave i oni koji se bave tradicionalnim medijima.

Treba napomenuti da nismo u mogućnosti producirati djela niti isplatiti honorar. Međutim, zainteresirani smo i za radove koji su tek u tijeku nastajanja jer je i to tema izložbe.

Uz prijavu rada u slikovnom obliku (do 8 slika) i tekstom opisa (do 2 kartice) pošaljite nam i životopis na e-mail kflux.pum@gmail.com  s naslovom ‘Prijava za izložbu’ do 29. svibnja.

Rezultati će biti objavljeni na portalu do 1. lipnja.