OPEN CALL/OTVORENI POZIV ZA SUDJELOVANJE NA PROJEKTU "UNEDUCATION"

Odsjek za kritičke studije (Critical Studies Department), prostor za istraživanje i suradnju, kojeg su pokrenuli studenti NABA-inog (Nove akademija likovnih umjetnosti u Milanu) kolegija Vizualne umjetnosti, pokrenuo je projekt koji predstavlja alternativu konkurentnom i hegemonistički nastrojenom svijetu umjetnosti i akademskog sustava.
Studenti NABA- e u ovom projektu surađuju i sa studentima s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Projekt se fokusira na temu obrazovanja i na novonastale probleme uzrokovane pandemijskim stanjem kroz koje još uvijek prolazimo. Cilj je stvoriti mrežu za razmjenu praksi, ideja i znanja. Namjera je izgraditi “most” između dvije različite obrazovne stvarnosti, stvoriti alate dostupne studentima u zajednici, sa svrhom razvitka i promišljanja fenomena znanja.

TEMA PROJEKTA - Što znači obrazovanje? Može li se učiti izvan institucija? Što uključuje prakse “odučavanja”? Projekt spaja razmišljanja o temi - jezici, granice, hibridizacija između disciplina i pluraliteta stvarnosti u sustavu suvremene umjetnosti.
ŠTO ČINITI? Potrebno je izraditi plakat u A3 formatu u kojem se osvrćeš na svoju praksu, izrazivši svoje vizije unutar granica lista papira. Plakati se zaprimaju u digitalnom formatu, ali sve su tehnike dobrodošle - plakati mogu biti tekstualni, mogu uključivati fotografiju, crtež, kolaž, notni zapis, mogu biti u boji ili crno-bijeli. Sjetite se samo da je za dobar ispis optimalna veličina datoteke 300 DPI! Svaki student može koristiti bilo koji jezik kojim se želi izraziti.

Ovaj otvoreni poziv upućen je svim studentima koji žele sudjelovati u projektu UNEDUCATION. Registracija je besplatna, nema dobnih ograničenja.
Uz prijavu je potreban i engleski prijevod naslova te opis/izjava (maks. 500 znakova) na engleskom jeziku kako bi se što većem broju ljudi olakšalo razumijevanje. Svi izabrani radovi bit će tiskani na licu mjesta te će postati dio dvostruke izložbe, koje će biti postavljene u obje Akademije (dakle,i u Zagrebu i u Milanu), kako bi studenti upoznali jedni druge kroz svoja djela i kako bi stvorili temelje za dijalog. Osim toga, plakati će se naći u prodaji uz slobodnu ponudu kako bi se stvorila samoupravna mikro ekonomija.
Prikupljena sredstva u cijelosti će biti donirana studentima ALU-a koji će ta sredstva moći koristiti za izradu novih projekata. Pozivamo sve zainteresirane da se jave na e-mail s predmetom: "POSTER ime i prezime - UNEDUCATION PROJECT" uz izjavu na engleskom jeziku i plakat u prilogu (u A3 formatu u PDF-u, spreman za tisak) na write.to.csd@gmail.com do 20. svibnja 2022.
Za sve informacije pišite na write.to.csd@gmail.com.

Veselimo se vašim prijavama! NABA (Nuova Accademia di Belle Arti) , Instagram: https://www.instagram.com/naba/
Critical Studies Department: https://www.instagram.com/criticalstudies_department/

Poveznice
Moglo bi te zanimati