Zvuk kemijskih vrtova u Močvari

Zvuk kemijskih vrtova u Močvari

Kategorija Najave | 14/03/2017 2

 

Galerija Močvara 20. ožujka otvara ovogodišnji ciklus posvećen umjetnosti zvuka izložbom Time Displacement / Chemobrionic Garden autorskog tima Robertina Šebjanič, Aleš Hieng – Zergon i Ida Hiršenfelder.

Na izložbi će biti predstavljena interaktivna generativna (kemijska) zvučna instalacija koja će se moći razgledati do 22.ožujka, a uz to će se na dan otvorenja u 20 h održati i razgovor s autorima.

Prema riječima Ide Hiršenfelder, osnovna je ideja ovog rada stvaranje situacije u kojoj rast kristalnih struktura zauzima centralno mjesto. Ljudsko iskustvo, u smislu percepcije iz perspektive čovjeka, pritom se nastoji potisnuti i ostaviti sa strane kako bi se potaknula nova dimenzija slušanja – ona u kojoj smo izloženi posve drugačijoj perspektivi geološke prolaznosti vremena. Naša prolaznost vremena u odnosu na monumentalno geološko vrijeme je pitanje kojim autori izazivaju antropocentričnu perspektivu. Kroz nizanje kemijskih vrtova punih rastućih kristalnih tvari, boja i oblika, slovenski tim autora istražuje i evoluciju zvuka te principe kemije s ciljem pružanja uvida u kemijske procese sa samog početka nastanka života na Zemlji. Vrtovi su u stanju stalne promjene boja i oblika; te promjene detektira kamera, prenosi ih u računalni program i na taj način mijenja zvučni dio instalacije. Promjene u zvuku koje stvaraju vrtovi slika su geološkog vremena – spore i neprimjetne, posve izvan dohvata ljudskoj percepciji.

Izložbu organiziraju Udruženje za razvoj kulture “URK” + Klub Močvara i KONTEJNER I biro suvremene umjetničke prakse, a moći se, osim na dan otvorenja, razgledati 21. i 22. ožujka od 17 do 20 sati u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo.

Naslovna fotografija

2 Komentara

 1. manicure
  |

  Hello just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your post seem to be running off the screen in Ie.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something
  to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know.
  The design and style look great though! Hope you get the problem fixed soon. Cheers

 2. Arnoldo
  |

  Loving the information on this internet site, you have
  done outstanding job on the content.

Ostavite nam komentar