Završne predstave kazališnih radionica ULUPUH-ova projekta ‘Kreativni 54+’

Završne predstave kazališnih radionica ULUPUH-ova projekta ‘Kreativni 54+’

Kategorija Najave | 29/11/2018 1

 

ULUPUH-ov projekt umjetničkih radionica iz područja vizualnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna te izvedbenih i scenskih umjetnosti za ‘Kreativni 54+’ namijenjen populaciji starijoj od 54 godine u tijeku je već nekoliko mjeseci. Dvije njegove kazališne radionice ‘Panaceja – kazalište kakvo trebamo’ i ‘Zlatne godine, ono što nismo mogli ili stigli’ bliže se kraju, a završit će izvedbama dviju završnih predstava koje su sudionici pripremali u sklopu radionica. 

Završna predstava ‘Bik koji je želio biti šik’ radionice ‘Panaceja – kazalište kakvo trebamo’ koja se održavala u Domu za starije osobe Sveti Josip Zagreb pod umjetničkim vodstvom Krune Tarle izvest će se u srijedu, 5. prosinca u 12:15 sati u Domu za starije osobe ‘Medveščak’ u sklopu Dana scenske igre, a ulaz je slobodan!

Završna predstava ‘Na kavi našoj svagdašnjoj’ radionice ‘Zlatne godine, ono što nismo mogli ili stigli’ koja se održavala u Kulturnom centru Travno pod umjetničkim vodstvom Katarine Radošević Galić održat će se u ponedjeljak, 10. prosinca u 18 sati u Maloj dvorani KUC-a Travno. Broj sjedala je ograničen, a svoje mjesto možete rezervirati pozivom na broj 0915301247, radnim danom od 10 do 14 sati!

Kreativni 54+ je ciklus kreativnih radionica iz područja vizualnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna te izvedbenih i scenskih umjetnosti namijenjenih populaciji starijoj od 54 godine. Nositelj projekta je ULUPUH. Projekt je započeo u kolovozu  2018. te će trajati do rujna 2019. godine – u tom će se razdoblju realizirati slijedeće radionice:

Tijelo Riječi (autorice i voditeljice: Neva Lukić i Josipa Bubaš)
Panaceja – kazalište kakvo trebamo (autorica i voditeljica: Kruna Tarle)
Novi hrvatski krpež (autorica i voditeljica: Milena Rogulj)
Zlatne godine, ono što nismo mogli ili stigli (autorica i voditeljica: Katarina Radošević Galić)
Recikliramo, kreiramo, stvaramo (autorice i voditeljice: Jadranka Hlupić i Petra Krpan).

Pojedina radionica u prosjeku traje dva mjeseca, jednom tjedno po dva sata.

Osobe starije životne dobi često su nedovoljno uključene u život zajednice te iz različitih razloga u ograničenoj mjeri sudjeluju u kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Projekt se obraća osobama s navršenih 55 i više godina na području grada Zagreba, gdje je sve veći udio starijeg stanovništva. Kreativne radionice ne žele biti samo zabava i puko ispunjavanje slobodnog vremena. One polaznike usmjeravaju na davno zaboravljenu kreativnost, koja u praksi, kao što su dokazala mnoga istraživanja, djeluje ljekovito, bivajući određenom vrstom art-terapije. Cilj projekta je doprinijeti socijalnom uključivanju i unaprijediti kvalitetu života starijih osoba kroz njihovo uključivanje u kulturne i umjetničke aktivnosti.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a voditeljica projekta je Renata Ćurković.

Više informacija o projektu potražite na web stranici, Facebooku i Instagramu projekta.

Jedan Komentar

  1. Abe
    |

    Great post, thanks.

Ostavite nam komentar