Third Eye Crying by Linnch

Third Eye Crying by Linnch

Kategorija Najave | 20/03/2016 0

 

U četvrtak, 24. ožujka, u Sivoj galeriji koja se nalazi u bivšoj tvornici Medike, na adresi ulica Luigija Pierottija 11 u Zagrebu, otvara se izložba naziva Third Eye Crying by Linnch, a događa se u sklopu projekta BORAVAK na kojem je prošlogodišnji zadnji bio u znaku radova grupe ARTU DITU o čemu više možete pročitati ovdje.

‘Third Eye Crying je serija digitalnih ilustracija rađenih tehnikom sito tiska. Ilustracije se bave kritikom društva uvijene u mračni humor, a svojom formom pokušavaju ostvariti direktnu komukaciju sa promatračem i razdrmati mu mozak. Ovo je reakcija na apsurdno ponašanje čoveka koji, jureći za profitom, gazi sve pred sobom, bilo da su to drugi ljudi, rijeke, šume.’ (iz teksta najave)

Rođen u Mostaru s boravišnom adresom u Beogradu LINNCH je ilustrator orijentiran prema vizalnoj umjetnosti. Linncha ste mogli upoznati na mnogim street art festivalima po Hrvatskoj i okolici kako oslikava zidove sa svojim likovima u svim mogućim interpretacijama. Poigrava se s percepcijom gledatelja stavljajući ga u vožnju kao u lunaparku na roller coaster-u. Više o umjetniku ovdje.

Fotografija naslovnice

Ostavite nam komentar