Teresa Margolles: Sutura

Teresa Margolles: Sutura

Kategorija Najave | 16/01/2018 1

 

U Francuskom paviljonu u četvrtak, 18. siječnja u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe Sutura umjetnice Terese Margolles. Ovom izložbom Kultura promjene Studentskog centra nastavlja svoj likovni program u 2018. godini.

Teresa Margolles je meksička umjetnica svjetske reputacije čiji su radovi bili izlagani na Venecijanskom bijenalu, Guggenheimu, Manifestu i sličnim važnim manifestacijama i muzejima, a ovo je njezino prvo samostalno izlaganje na ovom području. Njezini radovi nose snažne poruke te se bave problemima socijalne i ekonomske tematike.

Na izložbi u Francuskom paviljonu umjetnica će ispuniti prostor balončićima u varijaciji instalacije Zrak – njezinog najpoznatijeg djela. Također će predstaviti i dva nova djela nastala kao produkt suradnje s lokalnom scenom. Jedan od njih nastao je suradnjom zagrebačke LGBT zajednice koja se bavi problematikom nedavnog brutalnog čina ubojstva triju transrodnih prostitutki u Ciudad Juarezu. Drugi rad Štoviše, trava raste je fotografski diptih i video autorica uklanja biljke koje su prekrivale tračnice u dvorištu Studentskog centra. Ta akcija je simboličkog karaktera te vraća u stanje iz Drugog svjetskog rata.

 

Kustosice izložbe su Karla Pudar i Alejandra Labastida u suradnji s Martom Kiš, kustosicom Francuskog paviljona

Izložba je otvorena do 24. veljače

http://sczg.unizg.hr/kultura/

Jedan Komentar

 1. potjemetvet
  |

  Thank you, I have just been looking for info approximately this topic for
  a while and yours is the greatest I’ve found out till now.

  But, what in regards to the bottom line? Are you sure concerning
  the supply? http://www.potjemetvet.nl

Ostavite nam komentar