Sanja Jureško: Tišina 2.0

Sanja Jureško: Tišina 2.0

Kategorija Najave | 06/04/2017 2

 

Riječka akademska slikarica Sanja Jureško ovog petka predstavit će se izložbom Tišina, 2.0 u svom rodnom gradu, u Galeriji Kortil. Izložba se otvara ovog petka, 7. travnja u 19 sati i ostaje otvorena do 20. travnja 2017. godine. Sanja Jureško dosad je samostalno izlagala u Zagrebu i Splitu, a sudjelovala je i na međunarodnim umjetničkim rezidencijama i kolonijama u Mađarskoj, Sloveniji i Belgiji (Glo’art). Na izložbi Tišina 2.0 predstavlja se serijom radova na kojoj je počela raditi još tijekom svojih studentskih dana na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Podsjećamo, lani je u galeriji Greta umjetnica predstavila prvu izložbu u ciklusu Tišina, o kojoj je pisano u osvrtu na našem portalu.

„Autorica publici ne servira ideju punu općih mjesta o propadanju kvalitete života uslijed dominacije tehnologije i masovnih medija. Ona nepretencionzno stvara priliku za djelovanjem individue u kreaciji vlastitog, novog pristupa okolini i društvu, priliku za pojedinca da osmisli svoj vlastiti mir. Jer Jureško se u ovom procesu ne obraća masama, već pojedincu…“ – iz predgovora izložbe kustosa Anđelka Mihanovića.

Osim izložbe Tišina 2.0, publika će imati priliku upoznati se s još jedinim ciklusom mlade umjetnice – ciklus portreta Psihijatrica bit će izložen na izložbi novih članova HDLUR-a u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja grada Rijeke od 5. do 17. travnja 2017. godine.

 

 

Sanja Jureško rođena je 1990. godine u Rijeci, a 2009. maturirala na Grafičkom odsjeku u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Iste godine upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo. Sveučilišni naziv Prvostupnice (Baccalaure) slikarstva stekla je 2013. godine. Trenutačno je studentica magisterija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Zlatka Kauzlarića Atača. Sudjelovala je na mnogim grupnim izložbama, likovnim radionicama, kolonijama, i umjetničkim rezidencijama. (preuzeto s www.urbanka.hr)

Više o izložbi pročitajte na Facebook-u.

2 Komentara

  1. Lynnette Bonaccorsi
    |

    Good write-up, I’m normal visitor of one’s web site, maintain up the nice operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

  2. borvest inkral
    |

    Awsome blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also

Ostavite nam komentar