Poziv umjetnicima / Proces inicijacije 29. lipnja u Velikoj dvorani Pogona jedinstvo

Poziv umjetnicima / Proces inicijacije 29. lipnja u Velikoj dvorani Pogona jedinstvo

Kategorija misc., Tema mjeseca | 20/04/2016 1

 

Poziv umjetnicima do 35 godina na prijavu radova za izložbu Proces inicijacije

Izložba tematizira proces izrade izložbenog postava. Budući da izložba traje samo jedan dan, odlučili smo ga iskoristiti u potpunosti – završni dio procesa postavljanja izložbe bit će otvoren za javnost, a kako će funkcionirati sam postav i komunikacija umjetnika i posjetitelja ovisi uvelike o radovima izabranim za izlaganje. Uz direktno uplitanje publike, izložba će zasigurno imati promjenjiv ishod, a istovremeno dati priliku promatraču da stupi u kontakt s umjetnikom pri postavljanju njegova rada.

Koncept je vezan uz web-portal Kulturflux gdje svaki mjesec donosimo novu temu kojom pozivamo sve zainteresirane da prijave radove koje objavljujemo u digitalnom obliku. Tema lipnja bit će ‘Proces’ te je time u bliskoj vezi s izložbom. Portal funkcionira kao što će funkcionirati i izložba – na temelju zajedničkog rada, komunikacije i individualnog doprinosa izgrađujemo platformu koja je otvorena svima, a posebno studentima povijesti umjetnosti, studentima akademija i mladim umjetnicima. Nakon održavanja izložbe izloženi radovi će biti objavljeni na portalu u obliku predstavljanja umjetnika.

S obzirom na to da i sami, kao nedavno pokrenuti web-portal te kao mladi tim povjesničara umjetnosti, prolazimo kroz neodređen proces inicijacije na kulturnu scenu, pozivamo sve mlade umjetnike da nam se pridruže u tome izlažući na našoj prvoj izložbi.

Zanimaju nas radovi koji se na neki način tiču teme procesualnosti i procesa te time stavljamo naglasak na radove novih medija, iako potičemo da se prijave i oni koji se bave tradicionalnim medijima.

Treba napomenuti da nismo u mogućnosti producirati djela niti isplatiti honorar. Međutim, zainteresirani smo i za radove koji su tek u tijeku nastajanja jer je i to tema izložbe.

Uz prijavu rada u slikovnom obliku (do 8 slika) i tekstom opisa (do 2 kartice) pošaljite nam i životopis na e-mail kflux.pum@gmail.com  s naslovom ‘Prijava za izložbu’ do 29. svibnja.

Rezultati će biti objavljeni na portalu do 1. lipnja.

Foto naslovnice

Jedan Komentar

  1. Gerri Dowey
    |

    When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

Ostavite nam komentar