Poziv na sudjelovanje – Drava Art Biennale 2017.

Poziv na sudjelovanje – Drava Art Biennale 2017.

Kategorija Najave | 14/03/2017 1

 

Drava Art Biennale poziva sve zainteresirane umjetnike da se prijave na sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju, na kojemu će se nastaviti problematizirati tema vode kao javnog dobra i osnovnog ljudskog prava. I dok se na prošlom izdanju problematizirala voda kao političko pitanje, ovoga puta odlučili su se baviti vodom u kontekstu javnog prostora grada, a u sklopu te teme pokušat će odgovoriti na pitanja koliko (ne)prisustvo vode oblikuje gradsko tkivo, koji su mogući smjerovi u kojima se grad razvija ako razmišljamo o elementu vode u javnom prostoru, te do koje je mjere voda bitan element u konstruiranju identiteta nekog grada.

Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici s najviše 2 vlastita rada, u bilo kojoj tehnici, mediju ili načinu izraza. Prijavi je potrebno priložiti CV, fotografije/video/nacrt rada, kratku izjavu/obrazloženje o radu i opis rada (materijal, dimenzije i prostornu dispoziciju) i kontakt.

Realizacija projekta obuhvaća skupnu izložbu u Galeriji Koprivnica od 13. do 29. listopada 2017. i na lokacijama uz rijeku Dravu. Osim toga, uz izbor prijavljenih radova, izložbeni koncept će se upotpuniti uključivanjem referentnih autora koji su orijentirani na ovu problematiku, a izložba će se tijekom 2018. preseliti u Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku.

Rok za prijavu radova je 30. lipnja 2017. godine, a prijave treba dostaviti e-mailom ili na adresu.

Više informacija o projektu Drava Art Biennale i ovogodišnjem natječaju možete pronaći ovdje.

Naslovna fotografija

Jedan Komentar

  1. Hello, Neat post. There’s an issue along with your web site in web explorer, could check this?
    IE nonetheless is the marketplace leader and a good component of people will omit your great
    writing due to this problem.

Ostavite nam komentar