Poziv na sudjelovanje – Drava Art Biennale 2017.

Poziv na sudjelovanje – Drava Art Biennale 2017.

Kategorija Najave | 14/03/2017 0

 

Drava Art Biennale poziva sve zainteresirane umjetnike da se prijave na sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju, na kojemu će se nastaviti problematizirati tema vode kao javnog dobra i osnovnog ljudskog prava. I dok se na prošlom izdanju problematizirala voda kao političko pitanje, ovoga puta odlučili su se baviti vodom u kontekstu javnog prostora grada, a u sklopu te teme pokušat će odgovoriti na pitanja koliko (ne)prisustvo vode oblikuje gradsko tkivo, koji su mogući smjerovi u kojima se grad razvija ako razmišljamo o elementu vode u javnom prostoru, te do koje je mjere voda bitan element u konstruiranju identiteta nekog grada.

Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici s najviše 2 vlastita rada, u bilo kojoj tehnici, mediju ili načinu izraza. Prijavi je potrebno priložiti CV, fotografije/video/nacrt rada, kratku izjavu/obrazloženje o radu i opis rada (materijal, dimenzije i prostornu dispoziciju) i kontakt.

Realizacija projekta obuhvaća skupnu izložbu u Galeriji Koprivnica od 13. do 29. listopada 2017. i na lokacijama uz rijeku Dravu. Osim toga, uz izbor prijavljenih radova, izložbeni koncept će se upotpuniti uključivanjem referentnih autora koji su orijentirani na ovu problematiku, a izložba će se tijekom 2018. preseliti u Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku.

Rok za prijavu radova je 30. lipnja 2017. godine, a prijave treba dostaviti e-mailom ili na adresu.

Više informacija o projektu Drava Art Biennale i ovogodišnjem natječaju možete pronaći ovdje.

Naslovna fotografija

Ostavite nam komentar