Natječaj – Kreativni izazov iz Design Districta Zagreb!

Natječaj – Kreativni izazov iz Design Districta Zagreb!

Kategorija Najave | 25/03/2016 1

 

Ususret prvom održavanju Design Districta Zagreb objavljen je natječaj Mali pomaci i otvoren je poziv na sudjelovanje u programu. Natječaj je otvoren za sve zainteresirane dizajnere, umjetnike, arhitekte, ali i za druge autore i autorice iz Hrvatske i inozemstva.

Cilj je programa putem natječaja doći do kvalitetnog, izvedivog i funkcionalnog dizajna objekata namijenjenih ‘Martićevoj zoni’, kao i do inteligentnih koncepata koji bi poboljšali život i navike stanovnika te četvrti. Fokus je poziva na problemima koji su uočeni u toj zoni, kao i na dizajnerskim scenarijima i prototipovima kao mogućim rješenjima.

Radovi se mogu uklapati u skupinu urbane opreme ili u skupinu fluidnih koncepata. Pod urbanom opremom podrazumijevaju se predmeti koji pripadaju tipologiji urbane opreme, shvaćene široko i nekonvencionalno (npr. namijenjene predahu i odmoru), a koji su koncipirani i/ili predloženi s obzirom na uočene potrebe i problemske situacije u ‘Martićevoj zoni’. U fluidne koncepte spadaju pametne, korisne i niskobudžetne dizajnerske intervencije u javnom prostoru, site-specific radovi koji razvijaju interakciju građana i njihovog životnog prostora.

Radovi mogu biti predloženi u formi prototipa i/ili vizualiziranog i opisanog koncepta. Poželjni su radovi i projekti osmišljeni posebno za ovaj poziv, no to nije neophodno – otprije izvedeni koncepti koji se mogu prilagoditi specifičnom kontekstu ‘Martićeve’ zone također dolaze u obzir. Odabrani radovi bit će predstavljeni u javnom prostoru četvrti za vrijeme trajanja festivala, uz naknadnu mogućnost njihove stalne implementacije.

Rok za prijavu projekta je 20. travnja 2016. godine, a selekcijski će žiri do 26. travnja odabrati uži izbor od 10-15 projekata koji će biti predstavljeni publici na uličnoj izložbi u sklopu festivala Design District Zagreb te u pripadajućem katalogu!

Za one koji otprije nisu upoznati sa Design Districtom Zagreb, radi se o festivalu i širem projektu. Projekt je nastao s idejom da se komunikacijski ujedine sve postojeće kreativne inicijative koncentrirane u gradskoj zoni čija je arterija Martićeva ulica. U sklopu festivala organiziraju se programi čija je svrha okupljanje kreativaca koji su pozvani predložiti intervencije izvedive u javnom prostoru. Ideja je unaprijediti javni prostor četvrti pomoću malih, ali vidljivih promjena, odnosno ostvarivih i pametnih intervencija, objekata i scenarija. Autori projekta u potrazi su za konceptima i dizajnom koji potiče interakciju građana i njihovog neposrednog urbanog okoliša, revitalizaciju neiskorištenih prostora u kvartu, ali i akcentuiranja postojećih dobrih, ali nedovoljno vidljivih, urbanih programa.

Festivalsko događanje održat će se od 16. do 19. lipnja, dok će se brojne druge aktivnosti odvijati kontinuirano s ciljem dugoročnog poboljšanja kvalitete života stanovnika četvrti.

Detaljnije se o svakom natječaju može saznati ovdje, gdje se ujedno odvijaju i prijave!

Jedan Komentar

  1. stop 0x0000000a
    |

    good posts,the good article haha!the free key :HFCAE12UCKS3230313731303132QYGMWEMMUCKSAIQYMJFCF, download free pc cleaner now ,speed up your pc 500%
    stop 0x0000000a http://www.airysoftware.com/info/stop-0x0000000a.htm

Ostavite nam komentar