Mlada i zelena izložba kolaža

Mlada i zelena izložba kolaža

Kategorija Najave | 29/11/2018 1

 

U ponedjeljak, 3. prosinca u galeriji Greta s početkom u 20 sati održat će se otvorenje izložbe Mlada i zelena izložba kolaža koja je nastala u suradnji dva mlada umjetnika – Petra Aleksića i Aleksandra Obućina. Kulturni centar Baraka iz Beograda i Greta galerija iz Zagreba ovom izložbom započinju prvu u nizu razmjene, promocije i predstavljanje mladih umjetnika kroz program Art Šverca. Art Šverc već iza sebe ima niz uspješno realiziranih predstava kao što su Beton mahala, Jučer sam se setio plave, Fank i Lastiš Crnog Zuba (projekcija filma i razgovor s autorom), a tu je i radionica Biomehanika ruskog umjetnika Leonida Buldakova.

Mlada i zelena izložba kolaža prva je suradnja ovih dvoje umjetnika, iza kojih je već sedam godina prijateljstva. U tom razdoblju došlo je do umjetničkog sazrijevanja svakog od njih pa će se tako predstaviti spoj radova dvije osobe koje se bave kolažom, ali različitim temama.

Cilj je prikazati svijet kako ga vide autori izložbe pokušavajući odgonetnuti odgovore na pitanja koja postaju prezatrpana teretom svakodnevice. Ti odgovori nekada su potpuno izvan konteksta, a nekada pomalo neprimjereni. Radovi Petra Aleksića bave se širim pitanjima našeg društva, nelogičnostima i apsurdima svakodnevnog života dok se kolaži Aleksandra Obućine bave pitanjima intime i nerealnim prikazima. Ova će dva umjetnika kroz izložbu ponuditi posjetiteljima niz komentara – intimnih, socijalnih, političkih ili apsurdnih.

 

plakat mlada i zelena izlozba kolaza- gotov     Plakat Mlada i zelena izložba kolaža

 

‘Ovo je:
Ovo smo mi, ti, pa i oni
Problemi nas i njih
Na koje je besmisleno odgovoriti
Stoga udarac mora biti jak.
Šamar društvenom ukusu!’

(citat preuzet iz predgovora)

Petar Aleksić rođen je u Beogradu 1996. godine. Trenutno je na četvrtoj godini Fakulteta primijenjenih umjetnosti na odsjeku Konzervacije i restauracije slika i umjetničkih djela na papiru. Član je umjetničkog kolektiva Kvaka 22 gdje radi na napretku prostora kao i svojoj umjetnosti. Svoje kompleksnije radove voli opisivati kao proces traženja stanja ravnoteže u kojem teži jednostavnosti općeg dojma rada, uz određenu težinu pri potpunom shvaćanju samog rada, pokušavajući stvoriti određen tok misli koji je vođen jednostavnom formom ili informacijom koja je namjerno svedena.

 

Aleksandar Obućina rođen je 1996. godine u Beogradu. Trenutno završava Fakultet likovnih umjetnosti na odsjeku Grafika. Do sada je imao jednu samostalnu izložbu i sudjelovao na nekoliko grupnih izložbi. Svojim radom prikazuje osobne događaje kroz humor, kao i nerealne scene koje opisuju utjecaje suvremenog doba. Trenutno se najviše bavi kolažiranjem i kreiranjem scena koje dobivaju značaj u procesu stvaranja. Uči i istražuje različite tehnike kako bi svoju umjetnost prikazao velikom raznolikošću i spojem različitih medija.

 

Jedan Komentar

  1. VIDEO SEO
    |

    Valuable information. Fortunate me I discovered your website by accident, and I am surprised why this twist of fate didn’t happened in advance! I bookmarked it.

Ostavite nam komentar