Tko smo

 
 
 

Kulturflux je web portal posvećen vizualnoj umjetnosti. Služi kao platforma studentima povijesti umjetnosti za stjecanje novinarskog iskustva i iskustva u likovnoj kritici. Na portalu se objavljuju najave, osvrti na izložbe i predavanja, intervjui, stručni i nestručni članci, ali i seminarski radovi koje studenti pišu u sklopu kolegija na fakultetu. Primarni interes su nam izložbe i projekti mladih, neetabliranih umjetnika, no različite teme i tekstovi o već poznatim umjetnicima su također dobrodošli! Ideja portala je i povezivanje nas – studenata povijesti umjetnosti sa studentima drugih studija – likovne akademije, arhitekture, dizajna i srodnih studija, kao i sa umjetnicima i likovnim stručnjacima koje bismo inače teško upoznali. Suradnja se odvija na način da studenti povijesti umjetnosti pišu o studentima drugih studija koji su umjetnički aktivni, te na taj način stvore poznanstva koja će im u budućnosti biti korisna. Ovakav način suradnje nije koristan samo nama – studentima povijesti umjetnosti, već i onima o kojima pišemo jer na taj način dobivaju mogućnost predstavljanja svojih ideja i radova javnosti, a korisno je svakako i za čitatelje koji su zainteresirani za manje poznate kulturne događaje u našoj sredini.

Kulturflux od početka svog postojanja, osim samoga portala, uključuje i druge projekte koji za cilj imaju okupiti što veći broj studenata i drugih zainteresiranih za vizualne umjetnosti. Tako smo do sada organizirali ciklus radionica i predavanja posvećenih likovnoj kritici na kojoj su prisutni imali priliku razgovarati sa Tihanom Bertek, Markom Golubom, Bojanom Krištofićem i Leonidom Kovač. Osim toga, organizirali smo i izložbu Proces Inicijacije na kojoj je izlagao čitav niz mladih umjetnika (Antonija Bačić, Valerija Cerovac, Teuta Gatolin, Tea Ivković, Vanda Kreutz, Dino Priselac, Ana Sladetić, Mia Štark, Ivana Tkalčić, Zvonka Barbir i Donat Radas, Nera Miočić i Jason Mulhausen, Martina Nikoljačić i Petra Orbanić), a u čijoj su organizaciji sudjelovali i studenti povijesti umjetnosti koji su na taj način stekli iskustvo i uvid u budući posao. Osmislili smo i neformalne posjete muzejima i galerijama u sklopu kojih u opuštenoj atmosferi razgovaramo sa kustosima kako bi stekli uvid u ono što taj posao obuhvaća.

Za kraj treba spomenuti da u radu Kulturfluxa mogu sudjelovati svi zainteresirani studenti povijesti umjetnosti koji imaju želju za pisanjem. Nije vam potrebno prethodno iskustvo, a ne morate niti imati ideju o čemu točno želite pisati – samo nam se javite i mi ćemo vam pomoći da pronađete teme koje će vam biti zanimljive!

 

Kontakt

 
 
 

Ukoliko želite na bilo koji način sudjelovati u radu Kulturfluxa javite nam se na kflux.pum@gmail.com
Ako želite da najavimo vašu izložbu, projekt ili natječaj javite se na najave.kflux@gmail.com

 

Impressum

 
 
 

Osnivačice Kulturfluxa i glavne urednice Klara Petrović i Luja Šimunović
Uredništvo Ana-Marija Krnić, Ana Svalina, Jelena Šekrst
Novinari Tena Bakšaj, Martina Bobinac, Iva Borovec, Maša Buranji, Katarina Čizić, Ornela Čop, Jozefina Ćurković, Lena Došen, Maja Flajsig, Lucija Furač, Antonella Glavić, Lana Harjaček, Dajana Jurman-Osip, Ana-Marija Krnić, Karla Papeš, Vanesa Matošević, Greta Mohr Pavlin, Ana-Marija Petričević, Klara Petrović, Josipa Prosinečki, Lora Rajčić, Ivana Rogač, Petra Rukelj, Ana Svalina, Luja Šimunović, Jelena Šekrst, Ana Šokčević, Tena Starčević, Vera Vince, Jelena Vunak, Mihaela Zajec, Silvia Zaplatić, Ivana Završki
Lektori odrabranih tekstova  Alma Cacan, Antonella Glavić, Jelena Kaić, Karla Papeš, Anja Tomljenović
Dizajn Alma Šavar
Webmaster Toni Terzić