Tko smo

 
 
 

Kulturflux je web portal posvećen vizualnoj umjetnosti. Služi kao platforma studentima povijesti umjetnosti za stjecanje novinarskog iskustva i iskustva u likovnoj kritici. Na portalu se objavljuju najave, osvrti na izložbe i predavanja, intervjui, stručni i nestručni članci, ali i seminarski radovi koje studenti pišu u sklopu kolegija na fakultetu. Primarni interes su nam izložbe i projekti mladih, neetabliranih umjetnika, no različite teme i tekstovi o već poznatim umjetnicima su također dobrodošli! Ideja portala je i povezivanje nas – studenata povijesti umjetnosti sa studentima drugih studija – likovne akademije, arhitekture, dizajna i srodnih studija, kao i sa umjetnicima i likovnim stručnjacima koje bismo inače teško upoznali. Suradnja se odvija na način da studenti povijesti umjetnosti pišu o studentima drugih studija koji su umjetnički aktivni, te na taj način stvore poznanstva koja će im u budućnosti biti korisna. Ovakav način suradnje nije koristan samo nama – studentima povijesti umjetnosti, već i onima o kojima pišemo jer na taj način dobivaju mogućnost predstavljanja svojih ideja i radova javnosti, a korisno je svakako i za čitatelje koji su zainteresirani za manje poznate kulturne događaje u našoj sredini.

Kulturflux od početka svog postojanja, osim samoga portala, uključuje i druge projekte koji za cilj imaju okupiti što veći broj studenata i drugih zainteresiranih za vizualne umjetnosti. Tako smo do sada organizirali ciklus radionica i predavanja posvećenih likovnoj kritici na kojoj su prisutni imali priliku razgovarati sa Tihanom Bertek, Markom Golubom, Bojanom Krištofićem i Leonidom Kovač. Osim toga, organizirali smo i izložbu Proces Inicijacije na kojoj je izlagao čitav niz mladih umjetnika (Antonija Bačić, Valerija Cerovac, Teuta Gatolin, Tea Ivković, Vanda Kreutz, Dino Priselac, Ana Sladetić, Mia Štark, Ivana Tkalčić, Zvonka Barbir i Donat Radas, Nera Miočić i Jason Mulhausen, Martina Nikoljačić i Petra Orbanić), a u čijoj su organizaciji sudjelovali i studenti povijesti umjetnosti koji su na taj način stekli iskustvo i uvid u budući posao. Osmislili smo i neformalne posjete muzejima i galerijama u sklopu kojih u opuštenoj atmosferi razgovaramo sa kustosima kako bi stekli uvid u ono što taj posao obuhvaća.

Za kraj treba spomenuti da u radu Kulturfluxa mogu sudjelovati svi zainteresirani studenti povijesti umjetnosti koji imaju želju za pisanjem. Nije vam potrebno prethodno iskustvo, a ne morate niti imati ideju o čemu točno želite pisati – samo nam se javite i mi ćemo vam pomoći da pronađete teme koje će vam biti zanimljive!

 

Kontakt

 
 
 

U slučaju da na bilo koji način želite sudjelovati u radu Kulturfluxa ili surađivati s nama, javite se na kflux.pum@gmail.com ili urednistvo.kflux@gmail.com.
Ako želite da najavimo vašu izložbu, projekt ili natječaj javite se na najave.kflux@gmail.com.
Za slanje svojih osvrta ili drugih tekstualnih vrsta za objavu na stranici javite se na osvrti.kflux@gmail.com.

 

Impressum

 
 
 

Osnivačice Kulturfluxa i glavne urednice Klara Petrović i Luja Šimunović
Uredništvo Petra Galović, Leopold Rupnik, Jelena Šekrst, Silvia Zaplatić
Novinari Sonja Bakota, Tena Bakšaj, Martina Bobinac, Sabrina Nikolina Boj, Iva Borovec, Maša Buranji, Klara Carevski, Katarina Čizić, Ornela Čop, Jozefina Ćurković, Marta Ćurković, Lena Došen, Maja Flajsig, Lucija Furač, Petra Galović, Antonella Glavić, Lana Harjaček, Dajana Jurman-Osip, Buga Kranželić, Martina Križanić, Ana-Marija Krnić, Filip Kučeković, Lucija Ljubić, Vanesa Matošević, Greta Mohr Pavlin, Karla Papeš, Ana-Marija Petričević, Tina Petković, Klara Petrović, Josipa Prosinečki, Lora Rajčić, Marta Reljanović, Ivana Rogač, Petra Rukelj, Petra Spretnjak, Tena Starčević, Ana Svalina, Luja Šimunović, Jelena Šekrst, Ana Šokčević, Rafaela Tassotti, Vera Vince, Jelena Vunak, Mihaela Zajec, Silvia Zaplatić, Ivana Završki, Ines Žganec
Lektori odabranih tekstova  Marta Bužanić, Alma Cacan, Lara Fabekovec, Ana-Marija Francetić, Antonella Glavić, Jelena Kaić, Lucija Ljubić, Karla Papeš, Anja Tomljenović
Dizajn Alma Šavar
Webmaster Toni Terzić