Jabukovac 10 vas čeka

Jabukovac 10 vas čeka

Kategorija Najave | 09/05/2018 1

 

U subotu 12. svibnja očekuje nas četrnaesto izdanje Dana otvorenih vrata umjetnosti – Cash & Carry koje započinje u 10 sati. Jedinstvena je to cjelodnevna kulturno-likovna manifestacija edukativnog i humanitarnog karaktera koja se održava na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti na adresi Jabukovac 10.

Manifestaciju tradicionalno organizraju studenti treće godine preddiplomskog studija likovne kulture, uz podršku mentora i profesora, približavajući pritom svoj radni prostor i umjetničke radove, a sve uz bogato isplaniran popratni program.

Okosnica događanja upravo je posjet klasama studenata koji vodi do neposrednog dijaloga u kojemu se mlade umjetnike poziva da široj publici objasne stvaralačke fenomene, ali i pripremi za buduća samostalna prezentiranja. Kroz nekoliko organiziranih izložbi, u kojemu se predstavljaju čak i studenti Akademije dramske umjetnosti smjera snimanja, pruža se uvid u današnje stvaralaštvo, njegove teme i ideje, tehničke izvedbe i osobne manire.

Program nadalje obogaćuju likovne radionice Crtanje izvan okvira koju izvodi Bianka Garčević te Šumska djeca pod vodstvom Ana Marije Kerošević i Sare Kudrić. S druge strane, snagu društvene angažiranosti i promjene studenti dokazuju kroz humanitarne akcije u kojima se prikupljaju dobrovoljni prilozi za Centar za autizam u Zagrebu, udrugu Zamisli te Mali dom.

U pitoresknom dvorištu Akademije tijekom cijelog dana bit će smješten improvizirani šank za rashlađivanje, kao i kuhinja kojom su studenti osigurali ukusni zalogajčić po svačijoj volji. Na istom se mjestu nalazi i pozornica na kojoj će se izmjenjivati raznovrsni bendovi: Fire in Cairo, Blu Vinil, The Jumpin’ Jigawatts, Lover is dim, Šavovina, Balkalar, Marko i Darko, Žlice i gitara, Melita and the lesbian monkeys, Spectrum, JeboTon, Ambasador.

Što vam više preostaje nego prisustovati i u potpunosti iskusiti plodove rada studenata, kako organizacijskih, tako i umjetničkih.

Detaljan program možete pronaći na linku.
Događaj možete pratiti i na Facebook stranici, stranici događaja Instagram profilu.

Jedan Komentar

  1. Jamar Cruise
    |

    I simply wanted to write down a quick word to say thanks to you for those wonderful tips and hints you are showing on this site.

Ostavite nam komentar