Gordana Meštrović: ‘Izgubljeni u džungli’

Gordana Meštrović: ‘Izgubljeni u džungli’

Kategorija Najave | 22/01/2018 2

 

U petak 26. siječnja u 19.00 h u Galeriji Događanja otvorit će se samostalna izložba akademske slikarice Gordane Meštrović pod nazivom ‘Izgubljeni u džungli’. Kako i sam naslov izložbe sugerira, mističan svijet obrastao florom džungle bit će središnja motivska okosnica.

‘Prašuma koja bi se na prvu mogla iščitati kao prirodni princip, sloboda i obilje, na slikama Gordane Meštrović nastaje u strogo kontroliranim uvjetima te označava primamljivu lažnu sliku, pretjeranost u količini podražaja koji zavaravaju i mame gotovo prigušene likove na slici. Unatoč prividnom obilju i obećanju slobode koje ih okružuje, likovi su izolirani, otuđeni, neodređenog i praznog pogleda. Kontakt koji ostvaruju s okolinom je nedostatan, možda i pomalo zastrašujuć, što rezultira njihovim povlačenjem, gotovo samonegacijom.’ Josipa Bubaš, iz kataloga.

Gordana Meštrović akademska je slikarica koja je izlagala na više samostalnih i skupnih izložbi, među kojima bi valjalo izdvojiti prvi hrvatski bijenale slikarstva koji se odvio 2011. godine u Zagrebu. Galerija Događaja osnovana je početkom 1980-ih godina te djeluje u sklopu Kulturnog centra Peščenica, a okuplja autore mlađe i srednje generacije, koji svojim radom i idejama pripadaju suvremenom likovnom stvaralaštvu.

Facebook event

2 Komentara

  1. potjemetvet
    |

    A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing just a little analysis on this. And he in reality bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If possible, as you develop into expertise, would you mind updating your blog with more particulars? It’s extremely helpful for me. Large thumb up for this blog publish! http://www.potjemetvet.nl

  2. Mp3million
    |

    “home furnitures that uses hardwoord is a great option because hardwoods last longer**”

Ostavite nam komentar