‘Erste fragmenti 14’ – potpora studentima i mladim likovnim umjetnicima

‘Erste fragmenti 14’ – potpora studentima i mladim likovnim umjetnicima

Kategorija Najave | 11/02/2018 0

 

Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine u sklopu projekta ‘Erste Fragmenti’ raspisale natječaj za otkup umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija) mladih i neafirmiranih umjetnika do 30 godina te studenata akademija likovnih umjetnosti.

Nastavljajući dosadašnju tradiciju, ovogodišnji, četrnaesti ‘Erste fragmenti’ izabranim autorima osiguravaju promociju, ali i razne oblike financijske potpore. Naime, osim što će po izboru stručnog žirija biti otkupljena djela raznih autoranajboljem radu će se dodijeliti dodatna novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna, a njegovom autoru omogućiti samostalna izložba tijekom 2019. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3.000 kuna. Svi radovi izabrani za otkup bit će izloženi na skupnoj izložbi u zagrebačkoj ‘Galeriji Kranjčar’.

Također, neovisno o natječaju za otkup djela, studenti likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu mogu se kandidirati za jednu godišnju stipendiju.

Natječaj ‘Erste fragmenti’ raspisuje se od 2002. godine te je u dosadašnjim izdanjima otkupljeno oko 180 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika. Pobjednica prošlogodišnjeg natječaja bila je Josipa Vranjković koja se istaknula skulpturom ‘Vunenjak 1’, a autori mnogih otkupljenih radova u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Prijave na natječaje za otkup radova i za stipendiju primaju se do 16. ožujka 2018.

Više informacija na poveznici.

Ostavite nam komentar